Region Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark har indgået en samlet fødevareaftale om indkøb til regionernes sygehuse.
Den betyder blandet andet, at sygehuskøkkenerne får mulighed for i løbet af kontraktperioden at skifte til stadig flere økologiske produkter. Det skriver region Nordjylland på deres hjemmeside.
”Det har været vigtigt for os at lave en klog fødevareaftale, der tager højde for det forventede stigende økologiske forbrug,” udtaler projektleder på udbuddet Ditte Nicolajsen fra region Syddanmark på hjemmesiden.
Den nye aftale forventes at give sygehusene en årlig besparelse på cirka 15 millioner kroner.
"Også kommercielt giver det god mening at lave én stor samlet aftale. Vi opnår stordriftsfordele da vores leverandør kan få en bedre aftale med hans underleverandører og hans logistikomkostninger minimeres, da der skal færre lastbiler til at køre til vores sygehuse. Det er også en gevinst for miljøet," konkluderer Ditte Nicolajsen.
Regeringen er langt fra målet om mere økologi
"Madhåndværkere" skal arbejde med lokale økologiske råvarer
Coop: Økologi skal på den politiske dagsorden