FødevareWatch

Stordrift og oplevelser rykker hos restauranter

Restaurantkædernes store succes med jobskabelse tilskrives opskriften stordriftsfordele kombineret med særlige oplevelser i de enkelte restauranter.

Foto: Linda Johansen

14.300 restauranter har siden 2009 skabt 7500 job.

En af de helt afgørende grunde til succesen er kombinationen af de stordriftsfordele, som den enkelte restaurantkæde kan nyde kombineret med at skabe forskellige udtryk og oplevelser for kunderne i hver af kædens restauranter.

Det skriver Berlingske Business.

Mash, Cofoco, Le Sommelier og Madkllubben er eksempler på ovenstående opskrift, der er slået igennem i Danmark. Folkene bag Umami, Le Sommilier og Mash er nu i gang med at etablere Mash i udlandet.

Jesper Strangaard, professor ved CBS og leder af Imagine Center for Creative Industries Research, forklarer, at det er en del af en større bevægelse i retning af, at nordisk er in i både ind- og udland, og at det smitter af på de pågældende kæder.

Tine Skriver, fødevarechef i brancheforeningen Horesta, vurderer imidlertid, at madkædernes evne til at inddrive stordriftsfordele er mindst lige så vigtigt for at opnå succes.

"Stordriftsfordelene gør eksempelvis, at du kan forhandle dig til bedre priser fra din leverandør, men det giver også mere luft til markedsføring og innovation. Samtidig er der et ensartet prisleje og kvalitet. Man ved som forbruger, hvad man får. De har formået at ramme et godt prisleje og en god kvalitet, uden at det bliver prætentiøst. Kunderne er ikke i tvivl om, hvad det er for en restaurant på trods af, at de er forskellige," siger hun til Berlingske.

Kan larveburgere blive det næste madhit?

Verdenskendt ølkonge åbner restaurant i København

Lego-milliardær taber stort på restaurantsats

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier