FødevareWatch

Verdenskendt ølkonge åbner restaurant i København

Det verdenskendte mikrobryggeri Mikkeller og bagmand Mikkel Borg Bjergsø udvider nu det eksotiske menukort til også at omhandle smørrebrød og snaps.

Mikkel Borg Bjergsø står bag mikrobryggeriet Mikkeller, og åbner nu også en snaps- og smørrebrødsrestaurant. | Foto: Martin Lehmann

Den efterhånden verdenskendte danske ølbrygger, Mikkel Borg Bjergsø, der siden 2006 har stået i spidsen for det kendte Mikkeller-brand, springer snart ud som restaurationsejer.

Det skriver aok.dk.

Det sker, når han til gavn for særligt de mange internationale besøgende åbner restaurationen Øl & Brød by Mikkeller på Vesterbro i København.

"Jeg tror faktisk, vi er dem som har næstflest (udenlandske gæster, red.) herhjemme efter Noma. Og vores gæster skal jo også have noget at spise, og vi har altid haft det sådan lidt, hvem skal vi anbefale, specielt her på Vesterbro? Vi vil gerne anbefale noget dansk, og der har bare ikke helt været noget, der passede. Så nu åbner vi det selv. Og det bliver et sted, vi selv ville besøge," siger Mikkel Borg Bjergsø til aok.dk.

Restaurationen kommer til at have plads til 35 gæster, og smørrebrødskonceptet er af den innovative slags, som man blandt andet kender det fra Aamann's. Der kan købes øl fra 10 haner i restauranten, der som noget lidt særligt også kommer til at have et menukort med 100-200 snaps.

Et bryghus i vækst

I det seneste regnskab for 2013 landede mikrobryggeriet Mikkeller et resultat efter skat på 5,2 mio. kr. – et resultat som i 2012 lød på 1,8 mio. kr., men dengang var ølbarernes indtjening medregnet, hvilket illustrerer den store vækst bryggerivirksomheden oplever i disse år.

Virksomheden producerede ikke mindre end 1,2 mio. liter øl i 2013 – 300.000 liter mere end året før.

Ølregnskabet viser, at Mikkeller i 2013 havde en omsætning på 43,5 mio. kr.

Minister: Noma overbeviser resten af verden

Iværksætter revolutionerer cateringgigants online-liv

Kendt ølbrygger fordobler omsætning

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier