Ny gastroguide kårer DKs bedste restauranter

Efter en række kåringer blev den nye restaurantguide White Guide med 260 af de bedste restauranter i Danmark torsdag sendt på gaden.
Foto: Claes Bech-Poulsen
Foto: Claes Bech-Poulsen

Michelin Guide skal i fremtiden ikke være alene om at uddele stjerner til de bedste restauranter i Danmark. Torsdag aften blev den nye danske gastronomiske vejviser White Guide 2014 sendt på gaden, med de første kåringer af de bedste danske restauranter i rygsækken.

Ni særlige priser markerede udgivelsen af guiden.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

"Priskategorierne og vinderne illustrerer bredden i vores arbejde med White Guide, og der har vi et fantastisk kompetent felt på den danske restaurantscene, ikke kun hvad angår maden, men også på service og miljø. Det fortjener opmærksomhed,"  siger Søren Grunnet Løvenlund, direktør for White Guide Danmark. Med udgivelsen i Danmark sætter White Guide endnu en milepæl, efter netop at have fejret 10-års jubilæum i Sverige.

Titlen som Årets restaurant gik til noma, og der var desuden titler til Geranium, Mielcke & Hurtigkarl, Studio, Amass og Pluto i København, Frederikshøj i Aarhus og Falsled Kro på Fyn.

Priserne blev uddelt ved en lukket lanceringsreception for 200 særinviterede fra restaurationsbranchen, pressen og udvalgte organisationer, hvor bl.a. gastronomisk iværksætter, Claus Meyer, overrakte årets feel good-oplevelse til Pluto og adm. direktør for Horesta, Katia K. Østergaard, overrakte årets 'en rejse værd' til Falsled Kro.

White Guide adskiller sig ved sig bl.a. at have 15 anonyme madanmeldere til at teste de 260 restauranter i guiden og ved at dække hele landet.

De har styr på Michelin-stjernerne

Restauranter er største jobskaber under krisen

Arlas gastronomi-koncept breder sig

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også