FødevareWatch

Modemilliardær køber prins Joachim ud af gårdprojekt

Bestseller-stifter og milliardær Troels Holch Povlsen har købt prins Joachim og lensgreve Bendt Wedell ud af fransk landbrugsprojekt for et anslået trecifret millionbeløb.

Foto: Jan Dagø

Troels Holch Povlsen, der har stiftet modekoncernen Bestseller, og som er en af folkene bag projektet De 5 Gaarde, har købt de to øvrige ejere ud af et større fransk projekt, skriver Børsen.

Sammen med prins Joachim og lensgreve Bendt Wedell producerer Holch Povlsens en række kyllinge-, korn-, mel- og øl-produkter til dagligvarehandlen under varemærket De 5 Gaarde, som altså også har ejet den franske gård.

Men nu er Troels Holch Povlsen ifølge avisen blevet eneejer af den delvist økologiske franske gård på 1200 hektar, som ligger ved Rhone-flodens munding. Hvor mange penge han har lagt for at købe gården, er ikke offentliggjort, men den anslås at have en værdi af 125 mio. kr.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Ifølge lensgreve Bendt Wedell er handlen sket, fordi gården ikke passede ind i det øvrige danske De 5 Gaarde-koncept.

"Det har ikke været muligt for De 5 Gaarde at sælge de røde ris, som produceres dernede, i Danmark. Derfor passer ejendommen, som vi har været rigtig glade for, ikke ind i De 5 Gaarde," siger han til Børsen.

Lego-arving i bryggerikonkurs

Storaktionær i Nemlig.com er Danmarks næstrigeste

DLG-selskab misser ambitiøs målsætning

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier