FødevareWatch

Storaktionær i Nemlig.com er Danmarks næstrigeste

Det var en mand med store økonomiske muskler, der i januar købte sig ind i Nemlig.com. Anders Holch Povlsen er nemlig landets næstrigeste person med en stor milliardformue, viser ny opgørelse.

Foto: PR

Da Nemlig.com i slutningen af januar fik en ny storaktionær, var det ikke en hr. hvem-som-helst.

Anders Holch Povlsen var manden, som købte 49. pct. af aktierne i selskabet, og bag ham ligger der en enorm formue. Ifølge en ny opgørelse fra det amerikanske magasin Forbes er han den næstrigeste person i Danmark med en formue på 29 mia. kr. Pengene stammer fra Anders Holch Povlsens ejerskab af tøjkoncernen Bestseller, som blev stiftet af hans far Troels Holch Povlsen.

Købet af aktierne i Nemlig.com stod angiveligt Anders Holch Povlsen i op imod 250 mio. kr., og selvom det kun er en lille del af rigmandens formue, giver det selskabet, der handler med dagligvarer online, store muligheder.

"Nu kan vores drømme blive til virkelighed. Vi har fået midler til at investere i meget store logistik-setups og i vores kommunikation,” har Nemlig.com-direktør Stefan Plenge tidligere udtalt til FødevareWatch om den nye storinvestor, som er nummer 267 på listen over verdens rigeste.

Fødevarebosser dominerer

Anders Holch Povlsen er langt fra den eneste rigmand i verdenseliten, som har tilknytning til fødevarebranchen.

Ifølge listen fra Forbes er Norges rigeste mand Orkla-ejer Stein Erik Hagen, mens landets næstrigeste er Odd Reitan, som ejer selskabet bag Rema 1000, Reitan Gruppen.

I Tyskland sidder Aldi-ejer Karl Albrecht på tronen med en formue på svimlende 135 mia. kr.

Du kan læse mere om Forbes-listen, som udgives i samarbejde med Børsen, her.

Nemlig.com stormer frem

Kapitalfond bliver storaktionær i Det Danske Madhus

Milliardfond kigger på danske fødevareselskaber

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier