FødevareWatch

Ung dansker får topjob i Lidl

Efter tre år som landedirektør for Lidl i Belgien bliver Jesper Højer forfremmet til en toppost i detailkoncernen.

Den 35-årige dansker Jesper Højer sigter mod den absolutte top i Europas tredjestørste dagligvarekoncern, Lidl.

Efter tre år som koncernens landechef i Belgien har han fået jobbet som øverste ansvarlig for indkøb, PR og marketing i Lidl International.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra den tyske detailkoncern.

I løbet af Jesper Højers tre år i Belgien har Lidl øget sin markedsandel i landet med 50 pct. Desuden har kæden fået 15 pct. flere ansatte, så det samlede antal nu er oppe på 5300.

"Lidl i Belgien repræsenterer nu noget andet, end da jeg startede her, og en masse folk har hjulpet med at opnå det. Jeg er lykkelig for at kunne forlade Lidl Belgium i den stand," udtaler Jesper Højer, som starter i det nye job 1. maj.

Han har i en årrække arbejdet for Lidl i udlandet og har tidligere bl.a. været salgsdirektør i den hollandske afdeling. På topposten i Belgien afløses Jesper Højer af Boudewijn van den Brand, som er forhenværende salgsdirektør i afdelingen.

Topchef fyret efter strid

Danske Jesper Højer træder ind i toppen af Lidl-koncernen på et følsomt tidspunkt.

For få uger siden blev koncernens topchef, Karl-Heinz Holland, fyret på grund af en strid om den fremtidige strategi. I samme ombæring røg indkøbschef Dawid Jaschok, og det er ham, som Jesper Højer nu efterfølger.

Lidl har næsten 10.000 discountbutikker i Europa og yderligere 1100 hypermarkeder, der drives under navnet "Kaufland." Samlet omsatte koncernen i 2013 for omsatte i 2012/2013 for 504 mia. kr.

Når det kommer til størrelse, er Lidl derfor kun overgået af Carrefour og Tesco i Europa.

Briterne er vilde med Aldi og Lidl

Lidl fjerner topchef

Dyrt for branchen med alt for mange butikker

Netto opnår hæder i udlandet 

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier