EU lancerer ny forskningsplan for fødevarer

Forskning inden for fødevarer i EU-landene skal i langt højere grad koordineres og målrettes. Derfor lancerer EU-Kommissionen en ny strategi.
Foto: Peter Klint
Foto: Peter Klint

Europæiske forskere og fødevarevirksomheder skal rykke hurtigere for at finde billige og bæredygtige måder at brødføde befolkningen.

Derfor er EU-Kommissionen nu klar med en ny strategi for området, skriver DR.

Strategien er udarbejdet af det europæiske forskningssamarbejde ’Sustainable food production and consumption’, SUSFOOD, og går ud på, at forskningen i EU-landene skal koordineres bedre og tænkes mere strategisk for at sikre bedre og hurtigere resultater.

SUSFOOD peger på seks udfordringer, som man skal arbejde med inden for strategisk fødevareforskning: Fødevareforsyningssikkerhed, bæredygtighed, ny teknologi, mad og sundhed, modstandsdygtighed over for forandringer og forbrugerforståelse i forhold til fødevarekrav.

Strategien bliver for øjeblikket drøftet i de enkelte EU-lande, i EU-Kommissionen og blandt de europæiske industrirepræsentanter.

Dansk lettelse over nye EU-regler for fødevare-reklamer

EU: Økologien er hårdt ramt af fusk

L&F: Nye regler kan give 8200 nye job 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter