EU lancerer ny forskningsplan for fødevarer

Forskning inden for fødevarer i EU-landene skal i langt højere grad koordineres og målrettes. Derfor lancerer EU-Kommissionen en ny strategi.
Foto: Peter Klint
Foto: Peter Klint

Europæiske forskere og fødevarevirksomheder skal rykke hurtigere for at finde billige og bæredygtige måder at brødføde befolkningen.

Derfor er EU-Kommissionen nu klar med en ny strategi for området, skriver DR.

Strategien er udarbejdet af det europæiske forskningssamarbejde ’Sustainable food production and consumption’, SUSFOOD, og går ud på, at forskningen i EU-landene skal koordineres bedre og tænkes mere strategisk for at sikre bedre og hurtigere resultater.

SUSFOOD peger på seks udfordringer, som man skal arbejde med inden for strategisk fødevareforskning: Fødevareforsyningssikkerhed, bæredygtighed, ny teknologi, mad og sundhed, modstandsdygtighed over for forandringer og forbrugerforståelse i forhold til fødevarekrav.

Strategien bliver for øjeblikket drøftet i de enkelte EU-lande, i EU-Kommissionen og blandt de europæiske industrirepræsentanter.

Dansk lettelse over nye EU-regler for fødevare-reklamer

EU: Økologien er hårdt ramt af fusk

L&F: Nye regler kan give 8200 nye job 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også