FødevareWatch

L&F: Nye regler kan give 8200 nye job

8200 nye jobs vil kunne etableres i fødevaresektoren, hvis reguleringen af erhvervslivet blev bedre, mener Landbrug & Fødevarer.

Foto: PR

Med bedre regulering af erhvervslivet og færre omkostninger, vil fødevaresektoren ifølge Landbrug & Fødevarer(L&F) kunne levere op til 8200 nye arbejdspladser og bidrage til regeringens samlede mål om mindst 2,25 pct. årlig vækst.

Det skriver organisationen i en meddelelse.

"De danske energiafgifter er for eksempel blandt de højeste i verden. De udgør en væsentlig barriere for vækst og beskæftigelse, især i de erhverv, der skal konkurrere internationalt," siger Søren Gade, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Det er især de samlede omkostninger til PSO-systemet, som organisationen mener, trækker for hårde konkurrencevilkår ned over sektoren. Samlet venter L&F, at de omkostninger i 2014 vil stige med 6,4 mia. kr., og de skal så lægges oveni de seneste års prisstigninger.

Derudover ser L&F og Søren Gade embedsværket som en betydelig modspiller i forhold til ambitionerne om vækst.

"Selvom man i mange år har forsøgt at rydde op i regeljunglen, er danske virksomheder stadig hæmmede af usmidige regler, administrative byrder og lange sagsbehandlingstider. Mange af reglerne kommer fra EU, og Danmark er forpligtet til at implementere dem. Men ofte går vi langt længere, end EU forlanger. Det har vi senest set med randzonerne, hvor reglerne nu er blevet lempet betydeligt, og i sidste uge med den såkaldte alperegel, hvor embedsmænd havde fortolket reglerne langt mere vidtgående end nødvendigt var," udtaler Søren Gade.

Ifølge L&F har fødevaresektoren et stort vækstpotentiale, som kan udnyttes, hvis de rigtige vilkår er til stede. Alene inden for fødevareerhvervene kan der skabes op mod 25.000 arbejdspladser og 30-50 mia. kr. i øget eksport, konkluderede regeringens vækstteam ifølge L&F i december 2013.

L&F: Vi behøver ikke være ti skridt foran

Landbrug og naturfond i åbent opgør

Stor opbakning til vækstplan fra fødevareledere

Industrien: Politikerne må handle nu

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier