FødevareWatch

Dansk lettelse over nye EU-regler for fødevare-reklamer

I Bruxelles er der blevet vedtaget nye regler for promovering af fødevarer, og de er langt bedre, end Landbrug & Fødevarer havde frygtet.

Foto: Mie Brinkmann

Nye EU-regler omkring reklamekampagner for fødevare- og landbrugsprodukter bliver budt varmt velkommen af L&F.

Organisationen havde frygtet, at regelsætte ville føre til, at EU-kronerne ville blive forbeholdt nogle få, kvalitetsstemplede produkter, men i stedet rammer de ifølge L&F en fin balance. Det skriver netmediet Altinget.

"Det, der ligger på bordet nu, er mere åbent for fødevarer generelt, og derfor kan det blive væsentligt mere interessant for de sektorer, der før i tiden har været helt afskåret fra at søge på grund af nogle lidt besynderlige kvalitetsdefinitioner," siger Erik Enevold Kam, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, til Altinget.

Under de gamle regler oplevede f.eks. danske kyllingeproducenter, at de ikke kunne søge støtte til salgsfremme, fordi de ikke var certificeret under EU's kvalitetsordninger, der tæller op mod 1200 forskellige produkter.

Læs historien fra Altinget her.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier