FødevareWatch

Slut med usund soja hos slagterigigant

Den store finske Danish Crown-konkurrent HKScan har underskrevet en hensigterklæring, der betyder, at alle leverandører til slagteriet i fremtiden skal anvende bæredygtig soja i deres produktion.

Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix

Den finske fødevarevirksomhed HKScan, der i 2010 købte det danske slagteri Rose Poultry, er med underskrivelsen af en hensigtserklæring om kun at bruge bæredygtigt soja blevet medlem af Round Table on Responsible Soy Association (RTRS).

Det skriver selskabet i en meddelelse.

Fremover skal leverandørerne til den store finske koncern, der primært arbejder med kødprodukter og dyrefoder, garantere, at de ikke bruger ubæredygtig soja i deres produktion.

"Vi er glade for at se, at vores investorers interesse for bæredygtig produktion af kød vokser dag for dag. Vores engagement i ansvarlig soja er et vigtigt skridt fremad," siger adm. direktør Hannu Kottonen i meddelelsen, og tilføjer:

"Bæredygtig kødproduktion begynder med bæredygtig produktion af foder, og sammen med vores leverandører på alle vores hjemmemarkeder - Finland, Baltikum, Sverige og Danmark - vil vi løbende arbejde hen mod målet om kun at anvende ansvarligt produceret soja i løbet af de næste fem år."

Det betyder helt konkret, at der inden udgangen af 2018 ikke vil kunne findes rester fra soja, der er produceret under ikke-bæredygtige forhold, i nogle af HKScans produkter.

Ifølge flere organisationer er der i forbindelse med dyrkning og anvendelse af GMO-soja, som i vid udstrækning bliver brugt i fødevareindustriens primære sektor, en række problemstillinger, som gør afgrøden ubæredygtig. Det handler blandt andet om biodiversitet og forstyrrelser af lokale økosystemer. I forbindelse med RTRS-optagelsen er der ikke nævnt noget omkring GMO. Her tales der alene om bæredygtig soja.

Landbrug og naturfond i åbent opgør

Match Making samler virksomheder og forskere

Sojakonge får nyt produkt på hylderne i Norge

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier