Match Making samler virksomheder og forskere

I går brugte erhvervsdrivende og forskere dagen på at sætte sig ned, kigge hinanden i øjnene og skabe kontakter. FødevareWatch var med til Match Making på Aarhus Universitet i Foulum.
Foto: PR
Foto: PR
AF MAJKEN SØNDERGAARD NIELSEN

FOULUM: Virksomheder og forskere mødtes i går til eventet ’Mød en forsker’ på Aarhus Universitet i Foulum øst for Viborg. En stor hal med nummererede borde udgjorde setup’et omkring den professionelle speeddating, også kaldet Match Making, som blev skudt i gang ved lyden af en ringende klokke.

20 minutter til hvert møde – så er det videre til den næste. Festivalchef for Food Festival, Anne Lund, har en klar mission med at være til ’Mød en forsker.’ Det er organisationen Food Organisation of Denmark, der for tredje år til september stabler Food Festival på benene i Aarhus, og her skal kun det nyeste nye præsenteres via de over 250 deltagende virksomheder. Lund skal derfor hele tiden have fingeren på pulsen i forhold til, hvad der er nyt, og hvad der rør sig i branchen.

”Den her event bruger vi til at rekognoscere vores netværk. Der sker jo så meget nyt, og jeg skal holde øje med, hvad forskerne laver, hvor er de i processen, og hvornår vi kan begynde at bruge den viden, de har,” siger Anne Lund til FødevareWatch og fortsætter:

”Dels er vi her altså for at høre, hvad der er nyt fra forskerne, dels er vi er nysgerrige på, hvad virksomhederne interesserer sig for. Hvad kommer de og efterspørger, og hvem booker de møder med her? Den friske viden tager vi jo med hjem, for det, der foregår her i dag, er også det, der foregår på Food Festival.”

Forskerne skal med på festival

Food Festival har desuden et samarbejde med universiteterne i Danmark, der går ud på, at de kortlægger den viden, der er, og derefter fordeler de forskere rundt på festivalen. Som gæst eller virksomhed kan man altså møde den forsker, der står bag udviklingen af det produkt, der bliver vist frem på standen ved siden af.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

”Det er noget af det mest populære. Viden og nørdede input på en folkelig festival er helt vildt eftertragtet,” siger Anne Lund.

Soja-parret tilbage for anden gang

Klokken ringer. Poul og Alice Agger fra sojabønnefirmaet Agger Foods er til ’Mød en forsker’ for andet år i træk.

”Vi har lavet projekter med Michelle Williams før (institutleder for Fødevarer, Aarhus Universitet, red.), så i dag har vi talt opfølgning. I forhold til at dokumentere de ernæringsmæssige aspekter har vi tidligere haft en ph.d. fra Williams’ tropper til at lave et globalt helsemæssigt review på soja. Det var et fantastisk projekt,” siger Poul Agger.

Future Food Innovation tilbyder - udover funding - virksomheder at betale en tredjedel af lønnen til en erhvervs ph.d., der kan hjælpe virksomheden med en problemstilling, som Poul Agger nævner her.  

Fødevarernes Silicon Valley er en succes

Sojakonge får nyt produkt på hylderne i Norge

DTU går ingrediensbranchen i møde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også