FødevareWatch

Vi svigter dansk lammekød til påske

Mange danskere lader prisen være afgørende og vælger billigere udenlandsk lammekød, når de shopper til påskemiddagen.

Selv om danskerne har præferencer for dansk kød, så spiser vi først og fremmest udenlandsk lammekød til påske.

"Danskerne spiser i gennemsnit 1,2 kilo fåre- og lammekød om året, og hovedparten af dette er af udenlandsk oprindelse, til trods for danskerne har præference for danske kødprodukter," konkluderer Landbrug & Fødevarer i en ny fødevareanalyse.

"Danmark har en eksport på lidt over 1.000 tons årligt, så hvis vi beholdte den mængde hjemme, så ville vi næsten kunne producere halvdelen af det nuværende forbrug. En øget efterspørgsel og fokus på dansk lammekød vil motivere til en øget produktion i Danmark," siger Klaus Jørgensen, afdelingsleder i Markedsanalyser, Landbrug & Fødevarer, til FødevareWatch.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Omkring 70 pct. af forbruget udgøres af udenlandsk lammekød, hvor den største del kommer fra New Zealand, men der er også en betydelig import fra Chile, Tyskland, Irland, Holland og Storbritannien.

"Det udenlandske fylder meget i forbruget, hvilket primært skyldtes en lavere pris på de importerede varer. Konsekvenserne ved en stor import er, at det presser de danske producenter. En øget fokus på det danske og kvaliteterne ved dansk fåre- og lammekød vil kunne øge forbruget," hedder det i analysen, hvori det også fremgår, at det danske forbrug er faldende. Af samme grund opfordres produceter og industri til i højere grad at inspirere forbrugerne til flere forskellige retter med fåre- og lammekød.

Forbruget ligger lavt i Danmark sammenlignet med Norge og Storbritannien, hvor forbruget ligger på over 5 kg./indbygger.

"Hvis fokus øges på dansk kvalitet, og der kommer inspiration til nye middagsretter, så er der et markedspotentiale for øget afsætning af dansk fåre- og lammekød," konkluderer L&F.

WP Kød: Salmonella-sag får næppe konsekvenser

Nordjysk storgrossist runder endnu en milliard

Danskerne ønsker økosvin - men vil ikke betale

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier