FødevareWatch

Danskerne ønsker økosvin - men vil ikke betale

Mens halvdelen af befolkningen vægter dyrevelfærd højt i en undersøgelse, udgør salget af økologisk svinekød kun en meget lille del af det totale svinekødsmarked i Danmark, skriver Foodculture.dk

Foto: Colourbox

En spritny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer viser kløften mellem danskernes holdning til, hvordan dyr skal behandles – og hvad de i sidste ende er villige til at betale for kødet, når de står ved køledisken.

47-60 pct. af den danske befolkning svarer, at de i høj eller meget høj grad vægter dyrevelfærd, når de handler hhv. svinekød, oksekød, fjerkræ, mælk/mejeriprodukter eller æg.

Alligevel udgør det økologiske salg kun 5 pct. af f.eks. Danish Crowns totale marked. I løbet af de sidste seks måneder er der dog sket en stigning på 30 pct. i det økologiske salg hos virksomheden Friland.

Undersøgelsen viser desuden, at kvinder går mere op i dyrevelfærd end mænd.

Danske kvinder går efter økologisk mælk

Nu giver Irma mindre producenter unik chance

Friland banker døren til Kina ind

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier