FødevareWatch

Sojafirma vil score på regeringens økologi-mål

Sojabønnefirmaet Agger Foods byder nu ind med en økologisk udgave. Regeringens mål om 60 pct. økologi i offentlige køkkener giver bønnen et stort salgspotentiale.

Foto: Agger Foods/ PR

Regeringens 2020-mål om 60 pct. økologi i offentlige køkkener kan blive en dyr affære på køkkenernes budgetkonto – særligt ift. økologisk kødindkøb. Sojafirmaet Agger Foods har netop udviklet en økologisk version af deres produkt  Soy4You og ser stort forretningspotentiale i det.

"Der er ingen, der kan smage forskel. Det er simpelthen stang-umuligt. Så vi tænkte, at hvis man kunne gøre det her økologisk, ville interessen være himmelstor. Det kan vi nu. Køkkenerne vil på den nuværende budgetkonto kunne spare ca. 10-20 pct. på deres indkøb, og samtidig slipper de for stegespildet, som på hakket kød er op til 30 pct.," siger stifter, ejer og direktør i Agger Foods, Poul Agger, til FødevareWatch. 

Ikke mindst på grund af regeringens økologikrav forventer Poul Agger store ting af den økologiske bønne.

"Markedet for hakket kød i en dansk sammenhæng er 13,6 mia kr. Vi forventer inden for fem år at have 2 pct. af det marked. Det er en omsætning, der nærmer sig 300 mio. kr. på foodservice og retail sammenlagt bare i en dansk sammenhæng. Det er i hvert fald potentialet," siger Poul Agger om Agger Foods’ samlede omsætning.

"De 2 pct. er, hvad jeg har vist med de vegetabilske mejeriprodukter. Men der behøver ikke være en overlægger, det kan lige så godt hedde 4 eller 5 pct., hvis vi ikke render i ret mange miner," tilføjer Agger.

Globale fordele

Poul Agger ser andre positive ting ved økobønnen end en stigning på bundlinjen i hans firma. Bønnerne har et proteinindhold på over 50 pct. og et kostfiberindhold på 20 pct.

"Køkkenerne får alle de globale fordele med - det er nemt, det mindsker madspild, ved at skifte kødet ud med Soy4you kan du ernære 30-50 gange så mange mennesker, mens du CO2-forurener en tiendedel," siger han. 

Agger Foods har testet produktet i Agro Food Park og er nået frem til, at der er en reel økonomisk besparelse for virksomhederne i at bruge sojabønnen i stedet for kød. Også inden de begynder at skifte til økologi.

Soy4you dyrker sine bønner i Frankrig og Canada. Produktionen foregår i Finland og Frankrig, mens pakningen foregår i Danmark.

Sojakonge får nyt produkt på hylderne i Norge

Match Making samler virksomheder og forskere

Landbrug og naturfond i åbent opgør

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier