FødevareWatch

Apoteker frygter konkurrence fra supermarkeder

Ifølge Børsen vil Produktivitetskommissionen i dag anbefale en åbning af apotekersektoren, så der kan sælges medicin fra supermarkeder. Men apotekerne advarer mod forslaget.

Foto: Casper Dalhoff/ JP

Supermarkeder skal kunne sælge medicin til kunderne.

Sådan lyder en af anbefalingerne fra Produktivitetskommissionen i den længe ventede slutrapport om effektivitet i Danmark, som i dag bliver offentliggjort. Det skriver Børsen.

Men anbefalingen skaber røre hos apotekerne, som kan se frem til helt nye konkurrenter, hvis anbefalingen føres ud i livet.

"Jeg frygter, at vi skal til at konkurrere med Føtex. Medicin er ikke bolsjer, og det skal aldrig være et mål at sælge så meget medicin som muligt. Hvis man flytter apotekerne over i detailhandlen, flytter man fokus fra faglighed over på handel," siger Erik Meldgaard Andersen, ejer af Sct. Lukas Apotek i Aarhus, til Børsen.

Du kan læse hele Børsens historie her.

FødevareWatch følger Produktivitetskommissionens udspil og betydning for den danske fødevaresektor i løbet af dagen.

Minister afviser hypermarkeder 

Coop afviser kategorisk hypermarkeder 

Organisationer: Hypermarkeder truer madkultur 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier