FødevareWatch

Minister afviser hypermarkeder

Økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager (R) vil frede de lokale købmænd og er derfor afvisende over for ideen om hypermarkeder.

Foto: Niels Hougaard

De lokale købmænd rundt om i landet har fået en yderst stærk og magtfuld støtte i kampen for at undgå en ændring af planloven, som vil åbne for opførsel af hypermarkeder.

Landets økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager (R) fortæller således i et interview med Børsen, at hun er imod ideen om hypermarkeder, som herhjemme kun kendes i form af Bilka.

"Der, hvor jeg synes, at argumentet for hypermarkeder halter, det er når man ser på, at der mange steder faktisk er en vilje til at betale en merpris for, at man har butikker i sit lokalområde. Fordi det gør livet i lokalområdet muligt," siger hun til Børsen.

Emnet er blevet yderst relevant i dansk dagligvarehandel, fordi Produktivitetskommissionen mandag forventes at opfordre politikerne til en ændring i planloven, så det igen bliver muligt at opføre de enorme supermarkeder.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Udsigten til flere hypermarkeder har splittet den danske detailhandel i to blokke.

På den ene side står Coop, Rema 1000, Dagrofa m.fl., som har advaret Folketinget mod en liberalisering af planloven, fordi det ifølge dem vil skabe butiksdød i provinsen. På den anden side står Dansk Supermarked, som er for hypermarkederne, bl.a. fordi de gerne vil opføre flere Bilka-butikker.

I dag er planloven sådan indrettet, at det ikke er lovligt at bygge supermarkeder med et areal over 3500 kvadratmeter. Til sammenligning er landets største hypermarked, Bilka i Tilst, næsten 30.000 kvadratmeter, men er også bygget, før loven trådte i kraft.

Coop afviser kategorisk hypermarkeder

Dansk Supermarked bakker op om hypermarkeder

Ministerier i stor uenighed om nye hypermarkeder

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier