FødevareWatch

Organisationer: Hypermarkeder truer madkultur

Produktivitetskommissionens forslag om at tillade flere store hypermarkeder vil få negative konsekvenser for den danske madkultur, frygter fire danske organisationer.

Foto: Thomas Borberg

Megasupermarkeder i Danmark vil ikke kun betyde lukninger i detailhandlen. Det vil også få konsekvenser for den danske madkultur, når det hele handler om pris.

Det mener de fire organisationer Ostehandlerforeningen for Danmark, Bager- og Konditormestre i Danmark, Danmarks Fiskehandlere og Danske Slagtermestre.

"Som specialfødevarevirksomheder er vi den danske madkultur. I en tid hvor discountbølgen for alvor har fået dominans i danskernes indkøb i hverdagen, er det vigtigt, at vi ikke glemmer kvaliteten i vores fødevarer. Den viden og det håndværk, specialfødevarehandlen tilbyder den danske forbruger går tabt, hvis butiksdøden bliver yderligere udbredt i takt med, at hypermarkeder skyder op rundt omkring de større byer," udtaler Hardy Christensen, formand for de danske bagere og konditorer på vegne af de fire organisationer, i en pressemeddelelse.

Produktivitetskommissionen lancerer på mandag sin slutrapport med forslag til, hvordan regeringen kan øge produktiviteten i Danmark. I dag har forskellige aktører fra bl.a. detailhandlen advaret om, at konsekvenserne af en sådan tilladelse vil være masselukninger i detailbutikker.

Ministerier i stor uenighed om nye hypermarkeder

Købmænd: Flere hypermarkeder betyder lukninger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier