FødevareWatch

Frankrig på vej med høje fastfood-afgifter

Højere afgifter på blandt andet sodavand og junkfood skal nedbringe udgifterne til det trængte franske sundhedsvæsen, foreslår en rapport, som er udarbejdet for det franske senat.

Foto: Finn Frandsen

Det franske senat er i færd med at behandle et lovforslag om indførelsen af skat på fedtholdig junkfood og sukkerholdige læskedrikke.

I en rapport, der i sidste uge blev fremlagt, argumenteres der for, at man bør øge afgifterne og skatter på de usunde vaner blandt franskmændene med det formål at nedbringe udgifterne til efterfølgende behandling i sundhedsvæsenet. Det skriver Foodanddrinkerurope.com.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

"Hvis forbruget af tobak, alkohol og usund mad anses for at udgøre en høj risiko i forhold til den offentlige sundhed, så er de lig med betydelige omkostninger for samfundet. Adfærdsbetinget beskatning bør derfor overvejes som en måde at reducere omkostningerne og generere de nødvendige midler til at udligne deres negative effekter," hedder det i rapporten til det franske senat, som du kan finde her.

I dag er den franske fødevaresektor begunstiget med meget få og lave afgifter, men rapporten peger på, at harmoniserede skatteniveauer på blandt andet vegetabilske olier og 20 pct. afgift på læskedrikke kan være med til at nedbringe risikoen for hjertekarsygdomme.

Kosttilskudsfirmaet Axellus trues af afgift

LA: Grotesk afgift på kold sodavand

Sodavandsafgift uden effekt ved grænsen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier