FødevareWatch

Sodavandsafgift uden effekt ved grænsen

Der strømmer fortsat store mængder sodavand over den dansk-tyske grænse, og i supermarkedskæden Fleggaard Detail ser man ingen effekt af afgiften som blev afskaffet sidste år, skriver Flensborg Avis.

Foto: Jens Dreisling

Det har ikke umiddelbart haft nogen effekt for grænsehandlen  med sodavand, at Danmark sidste år indførte først en nedsættelse og fra nytår helt fjernede sodavandsafgiften. Det skriver Flensborg Avis efter at have talt med en af de helt store grænsesupermarkedskæder, Fleggard Detail.

"Vi ser ingen effekt og forventer heller ikke en effekt på længere sigt," lyder den korte kommentar fra adm. direktør Mike Simonsen.

Mens sodavandsafgiften ikke har haft effekt i forhold til at dæmme op for grænsehandlen, har den været med til at øge salget af sodavand hos nogle af Sønderjyllands supermarkeder. Hos SuperBrugsen i Padborg ligger sodavandssalget i januar og februar 33 pct. over mængderne fra 2013, skriver avisen.

Sydbank: Unibrew står over for store udfordringer

Unibrew-topchef: Sol og Carlsberg-konflikt har hjulpet os

Dansk Supermarked trækker betalingerne 

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier