FødevareWatch

Kosttilskudsfirmaet Axellus trues af afgift

En ny afgift truer med at rykke kosttilskudsfirmaet Axellus ud af landet.

Foto: Thomas Wilmann

Skat har for nyligt indført en spiritusafgift, som blandt andre rammer den danske kosttilskudskæmpe. Det skriver Berlingske.

Et af de produkter Axellus producerer er det flydende kosttilskud Ginseng Gerimax. Det indeholder en alkoholprocent på 12,5. Derfor fik den nye afgift priserne på Ginseng Gerimax til at stige 20 pct. i januar. Virksomhedens direktør forventer, at produktet bliver trukket fra det danske marked. Hvis det da kan gøre det.

"Det vil ikke kunne svare sig for mig at have forretningen i Danmark set i forhold til, at kunderne kan finde de samme produkter til en væsentligt lavere pris fra udenlandske udbydere i nabolandene eller i lægemidler med samme produktinfhold på apoteket, der er afgiftsfritaget," siger virksomhedens adm. direktør Henning Søgaard til Berlingske.

Igennem de seneste 24 år har Skat fritaget Axellus for afgifter på Gerimax Ginseng-produktet. Men en nylig ændring i Skats praksis betyder, at man nu vil opkræve vin og spiritusafgifter på kosttilskud som om det var nydelsesmidler.

Slikafgift sender Toms' overskud på slankekur

LA: Grotesk afgift på kold sodavand

Hansens Flødeis: "Isafgiften gør grin med branchen"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier