Slagtermestre skal til forligsmanden

Forhandlingerne mellem Danske Slagtermestre og Fødevareforbundet er brudt sammen.
Foto: Esben Nielsen/ JP
Foto: Esben Nielsen/ JP
AF RITZAU

Danske Slagtermestre og Fødevareforbundet NNF opgiver nu at få en overenskomst i hus. Forhandlingerne er brudt sammen, oplyser Danske Slagtermestre.

Sammenbruddet kommer efter et par dages forhandlinger.

"Vi synes ikke, at vi er urimelige. Vi beder blot om samme vilkår, som andre danske virksomheder i den samme branche har," siger formanden for Danske Slagtermestre, Leif Wilson Laustsen, i en pressemeddelelse.

Ikke penge til højere løn

Parterne er gået hver til sit i erkendelse af, at der ikke kan nås et resultat. Og derfor er Forligsmanden nu blevet bedt om hjælp til at komme videre.

"Vi har accepteret de meget generøse tilbud om mere frihed med videre, som til vores store forundring er givet på de store, toneangivende overenskomster, " siger formanden.

"Men det betyder så også, at vore medlemmer ikke kan bære de væsentligt højere lønomkostninger, som de store organisationer også er gået med til. Vores satser er i forvejen højere, og pengene er der ikke til yderligere forhøjelser," siger han.

Pressede medlemmer

Leif Wilson Laustsen siger, at hans medlemmer er pressede, blandt andet fordi supermarkederne er trængt og presser priserne på slagternes produkter helt i bund. Samtidig peger han på, at konkurrencen fra Tyskland og Polen er benhård.

"Der er ingen steder at sende regningen for større lønudgifter hen, og der er heller ikke en bundlinje, som de kan tages fra. Derfor vil det være decideret uansvarligt at sige ja til fagforbundets krav," siger Danske Slagtermestres formand.

Lukningstruet slagteri tror på redning

NNF: Vi går ikke ned i løn

Længere line til bornholmsk slagteri

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter