FødevareWatch

Lukningstruet slagteri tror på redning

Danish Crown-slagteriet i Skærbæk har en truende lukning hængende over hovedet. Men tillidsmand Poul Sejer tror på, at slagteriet går fri.

Foto: Tycho Gregers/ POLFOTO

Danish Crowns soslagteri i sønderjyske Skærbæk blev i januar pålagt af koncernledelsen at finde besparelser, hvis man vil undgå nedskæringer og en eventuel lukning.

Slagteriet blev af Jesper Friis, direktør i DC Pork, udpeget som "omkostningstungt og ikke konkurrencedygtigt," og derfor har ledelsen og tillidsmændene på slagteriet siden kæmpet en brav kamp for at finde besparelser inden tidsfristen 1. juni.

Og ifølge slagteriets tillidsmand Poul Sejer ser det ud til at lykkes.

"Vi har fundet ud af, hvordan pengene skal findes. Nu skal vi finde ud af, om det rent fysisk kan lade sig gøre. Det handler om at lave ting smartere," siger han til FødevareWatch.

Redningsplanen er dog stadig så usikker, at Poul Sejer ikke ønsker at uddybe detaljerne i den.

"Jeg kan godt fortælle dig noget nu, men så holder det måske ikke om 14 dage. Så jeg er nødt til at være sikker, inden jeg siger noget. Men jeg regner helt sikkert med, at vi kan fortsætte her i Skærbæk, og jeg går også stærkt ud fra, at det er sådan, hovedkontoret i Randers ser på det," siger tillidsmanden.

Skal have flere svin

Meldingen om de mulige nedskæringer på Danish Crown i Skærbæk blev meldt ud samme dag, som koncernen meldte om lukninger af afdelingen i Faaborg. Også Danish Crowns afdeling i Rønne kæmper lige nu for at finde en redningskrans i form af besparelser.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

For Skærbæk-slagteriet er problemets kerne, at det i dag har kapacitet til at slagte flere svin, end der leveres. Netop derfor er tilgangen af søer også afgørende for fremtiden i Skærbæk, mener Poul Sejer.

"Om vi ender i fyringer, kommer an på, om vi får flere søer at slagte. Hvis vi gør det og lykkes med vores besparelser, så vi bliver rentable, så skal vi nok ikke af med folk," siger han.

Gode initiativer på banen

Hos Danish Crown fortæller pressechef Jens Hansen, at den foreløbige dialog om fremtiden for slagteriet i Skærbæk er god.

"Der er mange gode initiativer på banen, og vi tager hele tiden skridt i den rigtige retning," siger han til FødevareWatch.

Er det din fornemmelse, at slagteriet når at finde besparelserne inden 1. juni?

"Det kan jeg ikke sige noget om nu. Vi ved af erfaring, at alt kan se rosenrødt ud, og så opstår der alligevel komplikationer. Derfor melder vi ikke noget ud, inden vi har en endelig løsning," siger Jens Hansen.

NNF: Vi går ikke ned i løn

Længere line til bornholmsk slagteri

Tysk gigant angriber Danish Crown

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier