FødevareWatch

Rema 1000 hæver overskud markant

Discountkæden Rema 1000 manifesterer sin plads som en af landets mest veldrevne supermarkedskæder med et overskud på 242 mio. kr.

Rema 1000 har den seneste tid opnået en række sejre, og kædens fremgang kan nu også aflæses på kistebunden.

Et netop offentliggjort regnskab for 2013 viser således, at Rema 1000's kommer ud med et overskud før skat på 242 mio. kr. Det er ca. 60 mio. kr. mere end i 2012.

"Vi er tilfredse med tallene for 2013. Det viser endnu engang, at vores koncept for købmandsdrift har succes blandt de danske forbrugere. Vi mener selv, at vi har været med til at ændre forståelsen af discount de sidste 5-6 år," udtaler Rema-direktør Henrik Burkal i en meddelelse.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Af regnskabet fremgår det desuden, at Rema 1000 har hævet omsætningen i sine danske butikker med 14 pct., mens kæden overskud efter skat er hævet til 181 mio. kr. - en fremgang på 51 mio. kr.

Fortsætter fremgang

Med dagens regnskab fortsætter Rema 1000 sin sejrsgang i Danmark.

På ni år er omsætningen hævet fra 3 til 9 mia. kr., butik nummer 250 i Danmark er netop åbnet, og kollegerne i dagligvarehandlen har kåret Rema som den mest innovative kæde.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Og onsdag viste en imageundersøgelse, som Yougov har lavet for FødevareWatch, at Rema 1000 har det bedste image blandt landets discountbutikker.

"Jeg har forklaret vores fremgang ved at pege på den selvstændige købmand og hans eller hendes ejerskab over butikken, varerne og servicen mange gange før. Vores købmænd er fortsat det vigtigste aktiv, men vi har også lært, at danskerne i højere grad også vælger indkøbskurv ud fra de værdier og holdninger, der ligger bag. Vores aktuelle regnskab tror vi viser, at forbrugerne også vælger os for det, vi står for som virksomhed," udtaler Henrik Burkal.

Stærk ejer

Rema 1000 ejes af Reitangruppen, en af Norges største virksomheder, som ligeledes kom med regnskab i dag. Det blev til en omsætning på hele 69 mia. kr., hvilket er det bedste resultat i koncernens historie.

Og netop det stærke ejerskab fremhæver Rema-direktør Henrik Burkal som en kæmpe fordel.

"Vi har en rigtig stærk ejer, som tror på os. Reitangruppen tænker offensivt, og vi har en stor frihedsgrad. Rema 1000 i Norge har f.eks. købt den norske del af Lidl. Så koncernen har det finansielle beredskab til at agere, hvis der er muligheder, som giver god mening,” sagde han tidligere i dag til FødevareWatch.

Interviewet med Henrik Burkal kan du læse her.

Rema-topchef: Vi bliver Danmarks største

Rema 1000 er dansk discountkonge

Her er årets mest innovative leverandør og dagligvarekæde

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier