System Frugt: Væksten er i udlandet

Frugtkoncernen System Frugt fra Tilst har vokseværk, ikke mindst på eksportmarkedet, hvor adm. direktør Steffen Molberg forventer, at 70 pct. af virksomhedens aktiviteter skal ligge inden for tre år. 
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

”Vi har haft en fantastisk vækst, som er resultatet af mange års hårdt arbejde med fokus på vores eksportmarkeder og på at få en bedre forretning på vores danske marked,” siger adm. direktør Steffen Molberg til FødevareWatch.

Som det er nu ligger ca. 50 pct. af forretningen uden for Danmark. Inden for tre år skal den udenlandske del fylde 70 pct.

”Det er der, den primære del af væksten kommer fra. Der er en naturlig markedsvækst herhjemme, men den ligger kun på 3-5 pct. nu, hvor den tidligere har ligget på 20 pct. Så vi kan simpelthen ikke indfri vores ambitioner, hvis vi ikke vækster væsentligt mere på eksportmarkedet, hvor vi kan tage markedsandele fra vores konkurrenter. Det kan vi ikke i Danmark,” siger direktøren.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Kartofler med skræl hitter

System Frugts produkt Crispo, hvor man steger kartofler med skræl i jordnøddeolie, skal være en vækstsucces fremover, fastslår Molberg.

”Der forventer vi meget stor vækst. Vi taler over 100 pct. vækst om året. I regnskabsåret 14/15 skal den afdeling gerne omsætte for omkring 60 mio. kr.,” siger Steffen Molberg.

System Frugt blev i 2010 opkøbt af kapitalfonden Odin Equity Partners for et trecifret millionbeløb. De får en del af æren for væksten.

”Det er klart et bidrag med deres professionalisme og deres midler ind i selskabet. Men det er også de gode relationer, vi har bygget op med detailkunderne på det nordiske marked igennem de sidste tre år,” siger Steffen Molberg.

Styr på forretningsmodellen

Forrige år var et dårligt år for System Frugt, dels fordi virksomheden ikke havde tilstrækkeligt fokus på deres forretningsmodel, dels på grund af stigende råvarepriser.

Men I kan jo ikke helgardere jer imod, at fødevarepriserne stiger?

”Nej det kan vi ikke beskytte os imod, men vi kan styre det bedre, så vi får lagt en del af prisstigningerne ud til vores kunder, for det var vi ikke gode nok til på det tidspunkt,” siger direktøren og fortæller, at man det seneste år har arbejdet med at lave en turnaround med fokus på forretningsmodellen.

I dag er System Frugt til stede i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Holland, Tyskland og Polen. Det bliver nogle af de markeder, virksomheden fremover vil fokusere endnu mere på. Der bliver ikke tale om at gå ind på nye markeder. Tværtimod vælger System Frugt måske nogle fra for at blive stærkere og bedre, der hvor de allerede er etablerede.

DLG-selskab lukker problembarn

Sukkerprisen vil fortsætte himmelflugt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også