FødevareWatch

DLG-selskab lukker problembarn

Overskuddet i DLG-ejede Samsø Syltefabrik bliver trukket kraftigt ned af datterselskabet Tomatfabrikken. Derfor lukker ledelsen nu fabrikken.

Det tabsgivende datterselskab Tomatfabrikken er blevet for stor en belastning for Samsø Syltefabrik, som nu drejer nøglen om i sit problembarn.

Det sker efter et 2013, hvor Samsø Syltefabrik lavede et overskud på 1,5 mio. kr., der kunne have været 1,9 mio. kr. større, hvis ikke det havde været for Tomatfabrikken.

"Det er besluttet at lukke fabrikken. Men trods det negative resultat i Tomatfabrikken kan resultatet for regnskabsåret (i moderselskabet, red.) betegnes som tilfredsstillende," udtaler Jens Peder Pedersen, direktør for Samsø Syltefabrik, der indtil sidste år hed Samsø Konservesfabrik.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Samsø Syltefabrik, der i 2013 solgte for 76 mio. kr., sylter en række produkter baseret på danske råvarer, bl.a. rødkål og agurkesalat, på fabrikken, der ligger på øen ud for den jyske østkyst.

Selskabet er ejet af DLG Foods og er den sidste danskejede fabrik, der producerer syltede produkter.

Analytiker: Nordic Sugar kan stjæle kunder fra DLG

Mindst gift i dansk frugt og grønt 

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier