FødevareWatch

Dagrofa skifter stort ud i koncernledelsen

To nye direktør tiltræder i Dagrofa, mens økonomidirektør Mogens Haarh Bagger siger farvel. ”Vi er i gang med at lave en ny virksomhed,” lyder det fra koncernchef Per Thau.

Foto: /ritzau/Lars Krabbe/

Der er gang i svingdøren hos dagligvarekoncernen Dagrofas øverste ledelse.

Ind kommer Markela Dedopoulos som ny kommunikationsdirektør, mens Peter Hiort-Lorentzen bliver koncerndirektør for HR og forretningsudvikling. Samtidig siger Dagrofa farvel til koncernøkonomidirektør Mogens Haarh Bagger.

”Vi er ved at skabe en helt ny virksomhed her. Markela Dedopoulos og Peter Hiort-Lorentzen kommer ind i nyoprettede stillinger, som Dagrofa ikke tidligere har haft. De kommer til at løfte os rigtig meget,” siger koncernchef Per Thau til FødevareWatch.

Han fremlagde i efteråret strategiplanen ”Det nye Dagrofa”, og her er hovedfokus på at løfte salget og lønsomhed i koncernen, der bl.a. ejer og driver supermarkedskæderne SuperBest, Spar og Kiwi.

Store selskaber på CV’et

Det er to profiler med erfaring fra de helt store virksomheder, der nu skal hjælpe med at indfri ambitionerne hos Dagrofa.

Peter Hiort-Lorentzen kommer fra en stilling som direktør for Strategy & Operations hos Deloitte og har tidligere været ansat i LEGO og GN Netcom.

Få flere nyheder om fødevarer - få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Hos Markela Dedopoulos tæller CV’et giganter som Novo Nordisk, Vestas, Danfoss og senest Haldor Topsøe, hvor hun var ansat som kommunikationsdirektør.

Peter Hiort-Lorentzen starter i Dagrofa 1. maj, mens Markela Dedopoulos bliver en del af selskabet fra 15. marts.

Beklager afgang

Mens koncernchef Per Thau kan glæde sig over ansættelsen af de to nye direktører, er det en streg i regningen, at koncernøkonomidirektør Mogens Haarh Bagger tager sin afsked.

Fratrædelsen bunder i et ønske fra Haarh Bagger om at få mere tid til familien, og det kunne ikke forenes med den opgave, Dagrofa står over for, fortæller Per Thau.

”Vi er inde i en kæmpe omvæltning, og derfor har jeg brug for en økonomidirektør, som kan give sig 130 pct. til Dagrofa. Mogens Haarh Bagger har prioriteret mere tid til familien, og det har jeg meget stor respekt for,” siger Per Thau.

Harald Grøndahl, økonomidirektør hos Dagrofas storaktionær NorgesGruppen, er indsat som midlertidig afløser, men jagten på en permanent økonomidirektør er i fuld gang.

”Nu er det offentligt, at vi leder, og så melder en masse kandidater sig. Den runde vil jeg gerne have med, for der kan sidde nogle interessante folk derude, som vi ikke rammer med en headhunter. Men jeg har allerede haft samtaler med nogle rigtig dygtige folk og er meget fortrøstningsfuld,” siger Dagrofa-chefen.

Frygter ikke ledelsesvakuum

Mens koncernen leder efter en ny økonomidirektør, er situationen den samme på posten som indkøbs- og kategoridirektør. Her har Henning A. Hansen siddet som midlertidig løsning i flere måneder.

”Også her er vi ved at se på kandidater, men vi har ikke truffet en beslutning,” siger Per Thau.

Det er to af de øverste poster i koncernen, som ikke er besat. Frygter du ikke, at der kommer et problem?

”Slet ikke. Med de to nye direktører er holdet næsten på plads, og det eneste, der ikke var planlagt, er Mogens Bagger afsked. Vi er i markedet for at finde en afløser for ham og en ny kategoridirektør, og så er vi helt på plads,” siger Per Thau.

Dagrofa omsætter årligt for 21 mia. kr. og har ca. 7.000 ansatte.

Bilka skal være prøverum for nye fødevarer 

Nu giver Irma mindre producenter unik chance 

Utilfreds Coop-formand: Langt til milliarden 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier