Efter 30 år som leder af Karolines Køkken forlader Tove Færch nu jobbet som leder og giver forklædet videre til Britta Surland, der fremover skal sætte retningen for fremtidens Karolines Køkken.
Det skriver Arla i en pressemeddelelse.
Tove Færch har været leder af Karolines Køkken siden 1993 - og dermed været en del af Arlas madunivers i halvdelen af dets levetid. Nu er hun dog klar til at give opgaven med at stå i spidsen for Karolines Køkken videre.
”I næsten halvdelen af mit liv har Karolines Køkken været mit hjertebarn. Vi har haft det helt rigtige team til at udvikle køkkenet med afsæt i danskernes behov i køkkenet, tendenser i samfundet og ikke mindst udvikle i takt med, at vores madvaner og prioriteringer i dagligdagen har ændret sig,” siger Tove Færch i meddelelsen:
”Men nu er det tid til næste kapitel for Karolines Køkken. Og den rette person har i de sidste 16 år været i og tæt på teamet i køkkenet. Det kan ikke være bedre.”
Tove Færch siger dog ikke helt farvel til køkkenet. Fremover vil hun fortsat være med til at dele madinspiration til danskerne via den digitale del af Karolines Køkken, oplyser Arla i meddelelsen.
Fokus på det digitale univers
At det var Britta Surland, der skulle overtage efter Tove Færch, har ligget i kortene siden 2006, hvor førstnævnte blev ansat i teamet i Karolines Køkken.
”Karolines Køkken har spillet en afgørende rolle for dansk madkultur gennem seks årtier, hvoraf Tove har stået i spidsen i tre af dem. Det er derfor med stor glæde og ydmyghed, at jeg nu skal drive køkkenet videre ind i den næste fase,” udtaler den nye leder af Karolines Køkken.
Britta Surland har en baggrund som professionsbachelor i sundhed og ernæring og vil, skriver Arla i meddelelsen, særligt fokusere på den digitale del af Karolines Køkken og sikre, at særligt de unge kommer i køkkenet.
”Der er mange fordele ved selv at lave mad. Vi lærer råvarerne at kende, leger med smagsnuancer og udfolder os kreativt samtidig med, at det giver os mulighed for at tilbringe tid med familien i en travl hverdag eller bare nyde roen ved at fordybe sig. Og så kan vi få den hjemmelavede mad til at smage præcis, som vi gerne vil,” siger Britta Surland.
Ingen forbedring af danskernes madspild derhjemme
Danskerne er vilde med dansk mad, men spiser mest italiensk
Brun sovs og madlavning hitter under corona