FødevareWatch

Danskerne er vilde med dansk mad, men spiser mest italiensk

Danskernes favoritkøkken er det danske, men det afspejler sig ikke helt, når det kommer til danskernes livret, viser undersøgelse.

Foto: Joachim Adrian

Danskerne er efter eget udsagn vilde med dansk mad. Det viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken, der for sjette år i træk har undersøgt danskernes madvaner.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Hele 38 pct. af de adspurgte fortæller, at deres yndlingskøkken er det danske efterfulgt af det italienske køkken med 15 pct. og det mexicanske med 4 pct.

Denne udmelding afspejler sig dog ikke i danskernes yndlingsretter i 2021. Her ligger pasta med kødsovs nemlig med 56 pct., stegt kylling med 55 pct., frikadeller med 49 pct. og lasagne med 48 pct.

De tal undrer Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken i 27 år.

"Det er meget overraskende, at det i så høj grad er det danske køkken, vi ser som vores yndlingskøkken. Jeg tror, det handler om, at mange danskere er blevet så vant til den "traditionelle" pasta med kødsovs, at vi efterhånden ser den som vores egen – som en typisk dansk ret. Og jeg tror også, at retterne er "fordansket" lidt i mange hjem. F.eks. er det de færreste danskere, der lader kødsovsen simre hele dagen, som mange italienere ville gøre," siger hun.

Undersøgelsen baserer sig på ca. 2.000 interviews af 18 til 75-årige danskere.

Flødebolle-firma lander rekordresultat

Ægtepar bag Hanegal skifter kødet ud med planter

Indtjeningen styrtdykker hos dansk slagterigigant 

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier