Danskerne er efter eget udsagn vilde med dansk mad. Det viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken, der for sjette år i træk har undersøgt danskernes madvaner.
Det skriver Arla i en pressemeddelelse.
Hele 38 pct. af de adspurgte fortæller, at deres yndlingskøkken er det danske efterfulgt af det italienske køkken med 15 pct. og det mexicanske med 4 pct.
Denne udmelding afspejler sig dog ikke i danskernes yndlingsretter i 2021. Her ligger pasta med kødsovs nemlig med 56 pct., stegt kylling med 55 pct., frikadeller med 49 pct. og lasagne med 48 pct.
De tal undrer Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken i 27 år.
"Det er meget overraskende, at det i så høj grad er det danske køkken, vi ser som vores yndlingskøkken. Jeg tror, det handler om, at mange danskere er blevet så vant til den "traditionelle" pasta med kødsovs, at vi efterhånden ser den som vores egen – som en typisk dansk ret. Og jeg tror også, at retterne er "fordansket" lidt i mange hjem. F.eks. er det de færreste danskere, der lader kødsovsen simre hele dagen, som mange italienere ville gøre," siger hun.
Undersøgelsen baserer sig på ca. 2.000 interviews af 18 til 75-årige danskere.
Flødebolle-firma lander rekordresultat
Ægtepar bag Hanegal skifter kødet ud med planter
Indtjeningen styrtdykker hos dansk slagterigigant