Ægtepar bag Hanegal skifter kødet ud med planter

Slagtning af dyr står ikke længere i kalenderen for ægteparret bag Hanegal. De har nu taget afsked med deres pålægsfabrik og satser alle pengene på planteproteiner i ny virksomhed.
Foto: PR / Organic Plant Protein.
Foto: PR / Organic Plant Protein.
Af Sigrid Friis Neergaard

Ægteparret bag pålægsmærket Hanegal, Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, har endegyldigt lagt låg på kødet.

I stedet har de vendt opmærksomheden mod deres nye virksomhed, Organic Plant Protein, som blev stiftet i 2019 og producerer planteproteiner af hestebønner og ærter.

Det skriver Børsen.

"Der er ikke plads til en stor animalsk produktion, især ikke gris og kyllinger. Det er den erkendelse, vi har i dag med de mål, vi skal nå med klimadagsordenen," siger medstifter Ulrich Kern-Hansen til Børsen.

Ifølge en livscyklusanalyse udleder et kg planteprotein fra Organic Plant Protein lige under sin egen vægt i CO2, mens en pakke hakket oksekød på samme størrelse udleder ca. 30 kg CO2.

Ægteparrets planer for Organic Plant Protein er at udvide med en fabrik mere, fordi de har rigeligt med plads, og fordi verden er ved at få øjnene op for klimafordelene ved planteproteiner, lyder det.

Millionerne fosser fortsat ud af Harboe-formands frugtselskab

Hanegal-ejer lancerer nyt detailmærke 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også