FødevareWatch

Arla laver svensk bestyrelsesrokade forud for ny strategi

Arlas næstformand og et bestyrelsesmedlem udtræder forud for mejerikoncernens nye strategi. Den svenske komité vil i september indlede valgprocessen.

Foto: PR/Arla

Nye ansigter venter i mejerikoncernen Arlas bestyrelse.

Det er en realitet, efter andelsselskabets næstformand Heléne Gunnarson og bestyrelsesmedlem Janne Hansson har meldt deres afgang på torsdagens repræsentantskabsmøde.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Heléne Gunnarson har siddet 13 år i bestyrelsen, og timingen er nøje planlagt, eftersom Arla senere på året melder ud om sin nye strategi.

"Efter en lang karriere som folkevalgt medlem og næstformand har jeg nu besluttet at prioritere min gård og familie. Samtidig ønsker jeg at overdrage mine opgaver til et nyt bestyrelsesmedlem, inden den nye strategiperiode starter," siger Heléne Gunnarson i meddelelsen.

Janne Hansson udtræder med den begrundelse, at han fremover vil bruge sin energi på bedriften.

De to medlemmer udtræder ved næste repræsentantskabsmøde, som vil løbe af stablen i oktober 2021. Den svenske evalueringskomité indleder valgprocessen i løbet af september.

Arlas bestyrelse består af 15 andelshavere, der vælges på regionale og nationale valgmøder blandt medlemmer af repræsentantskabet, medarbejderrepræsentanter og eksterne rådgivere.

Torsdagens repræsentantskabsmøde var det første fysiske møde, siden coronakrisen indtraf. Mødet kom på bagkant af Arlas halvårsregnskab, hvor der var fremgang på både toplinje og indtjening.

Mejerikoncernen øgede sin omsætning til 5,44 mia. euro (40,45 mia. kr.). Ved halvåret året forinden lød toplinjen på 5,38 mia. euro (40,0 mia. kr.)

Arla-indtjeningen, der måler den værdi, Arla skaber per kg ejermælk, gik også frem fra 37,0 eurocent per kg mælk til 38,6 i det seneste halvår.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Alt om Arlas halvårsregnskab:

Kinesisk Arla-salg buldrer over 2019-niveau

Højere omkostninger presser Arla til at sende regningen videre

Arla-chef: Laktosefrie produkter er det nye skyr

Arla løfter 2021-forventningerne

Detailsalg sikrer Arla solidt halvår

Arla sætter fuld fart på eksporten af plantedrikke

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier