FødevareWatch

Jensens Bøfhus kæmper videre i sag om coronastøtte

Selskabet går til ombudsmanden efter, at bøfkæden i sidste uge tabte sagen i Arbejdsretten.

Foto: Finn Frandsen

Jensens Bøfhus har ikke tænkt sig at give op, efter at restaurantkæden fredag tabte en sag i Arbejdsretten om, hvorvidt kæden er berettiget til at få coronastøtte under konflikt med 3F.

Det skriver Børsen.

Derfor har direktøren nu valgt at klage til Folketingets Ombudsmand over statens fortolkning af neutralitetsprincippet.

"Vi håber, at vi kan få ham til at gennemgå - ud fra et juridisk og lovgivningsmæssigt perspektiv - hvad der er sket, og i den anledning håber vi selvfølgelig, at han vil være enig med os i, at neutralitetsprincippet er brugt forkert i den her situation," siger Anders Nikolaisen, der er adm. direktør i Jensens Bøfhus.

Sagen i Arbejdsretten handler om, hvorvidt det var lovligt, da 3F i marts sidste år varslede blokade og strejke for 26 medarbejdere hos Jensens Bøfhus.

Jensens Bøfhus har argumenteret for, at konflikten var ulovlig, da den foregik under coronanedlukningen. Men en ekstraordinær situation som coronakrisen giver ikke særlige undtagelser fra retten til at konflikte. Altså var strejken lovlig.

Konflikten har nu kostet bøfkæden et sted mellem 20 og 30 mio. kr., mener direktøren. Kæden fik i 2020 et underskud på minus 40,5 mio. kr. mod et overskud på 8,6 mio. kr. i 2019.

Restaurantarbejdere siger op på stribe i New York 

Jensens Bøfhus taber sag i Arbejdsretten - 3F får medhold

Cofocos overskud nærmer sig bunden 

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier