På bare et år er bundlinjen ved restaurantkoncernen Cofoco svundet ind fra et tocifret millionbeløb til nu ikke engang at udgøre en tiendedel.
Det viser et regnskab fra selskabet Copenhagen Food Collective, der dækker over al driften af Cofocos restauranter og hotel i 2020.
Årets resultat, der i 2019 lød på 13,8 mio. kr., blev ved årets udganng nemlig sat til 1,1 mio. kr.
Koncernen offentliggør ikke omsætning, men til sammenligning lød bruttoresultatet på 79,6 mio. kr. i 2020 mod 109,2 mio. kr. i 2019.
Restaurantimperiet driver i dag 14 restauranter og ét hotel, der alle er blevet hårdt ramt af corona og dertil nedlukninger.
"Koncernens restauranter har været tvangslukkede i flere periode i 2020, ligesom åbningstiderne har været begrænsede. Koncernens hotel har ligeledes været lukket i flere perioder pga. covid-19 virussen. Disse forbehold har påvirket koncernens indtjening i en negativ retning," skriver ledelsen i regnskabet, der dog betegner resultatet for "tilfredsstillende" og som en million kroner bedre end forventet.
Ifølge ledelsen er forventningen for 2021 et resultat på 10 mio. kr.
"Der forventes en påvirkning fra covid-19 virussen, som direkte påvirker selskabets omsætning og likviditet. Selskabets fortsatte drift afhænger af, at selskabets personaleressourcer tilpasses den nuværende situation, og at de af regeringen bebudet hjælpepakker til erhvervslivet tilfører den nødvendige likviditet," står der.
Ledelsen oplyser, at selskabet for nuværende har den nødvendige likviditet til, at driften kan gennemføres.
Cofoco har siden 2004 drevet restauranter for det københavnske folk under missionen at levere "folkelig gastronomi" med udgangspunkt i grundpillerne volumen, oplevelse og value for money. Siden da har selskabet bag åbnet restauranter, som dækker alt fra det franske, italienske, sydamerikanske, japanske og nordiske køkken.