Restaurantarbejdere siger op på stribe i New York

Flere restauranter i New York åndede lettet op, da de kunne åbne igen efter pandemiens medførte nedlukninger. Nu dropper flere og flere medarbejdere dog branchen.
Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

I maj måned var antallet af restaurantarbejdere i New York, der forlod branchen rekordhøj. Det skriver CNN.

5,7 pct. af branchens medarbejdere sagde op i maj, viser en statistik af Bureau of Labor Statistics. Det går imod en tendens, hvor antallet af medarbejdere på tværs af brancher falder.

Rebecca Givan, der er professor i arbejdsstudier på Rutgers School of Management, mener, at frafaldet kan skyldes, at det har været nogle hårde måneder med restriktioner.

"De her jobs er meget svære. Hvis en restaurant ovenikøbet har færre medarbejdere end normalt, så bliver jobbet endnu sværere og hårdere," siger hun.

Hun tilføjer, at medarbejdere skal arbejde mange og lange timer for tiden. Samtidig bliver de kaldt ind på uregelmæssige tidspunkter, hvilket kan være bidragende til, at flere siger jobbet op.

Strategiændring koster på bundlinjen i Hungry i 2020

Afgørelse på konflikt mellem Jensens Bøfhus og 3F trækker ud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også