Dragsbæk dykker på både top- og bundlinjen

Pandemien har sat sine spor hos Thisted-virksomheden Dragsbæk, der både må se omsætning og nettoresultat dykke. Både hjemmemarkedet og eksporten er gået tilbage.
Foto: PR/Dragsbæk
Foto: PR/Dragsbæk

Margarineselskabet Dragsbæk har haft et svært 2020, der har kostet et stort indhug i bundlinjen.

Thisted-selskabet fra 1923 er ejet af norske Orkla og har gennem de senere år leveret pæne nettoresultater på omkring 40 mio. kr., men sidste år er bundlinjen dykket til 25,8 mio. kr. Dragsbæks omsætning er dykket til 745,3 mio. kr. i 2020 fra 769,7 mio. kr. året før. 

Det danske margarinemarked har længe været for nedadgående, mens Dragsbæk har haft øget fokus på eksportsalget, men pandemien har bremset disse muligheder. Danmrk er fortsat langt det største marked, viser markedsopgørelsen i regnskabet.

"Det danske marked for margarine er fortsat faldende, og det er derfor vigtigt som minimum at fastholde markedsandelen. Der fokuseres derfor stadig på at udvikle kundetilpassede løsninger til hjemmemarked og eksportmarkeder i alle produktkategorier, samt udvikling af nye forretningsområder," lyder det i ledelsesberetningen anført af adm. direktør Christian Munk.

Dragsbæk sælger brands som Ama og Bakkedal til detailmarkedet og har en række produktserier rettet mod bagerier, foodservice og industri.

 

Ledelsen kalder årsresultatet for "tilfredsstillende" og understreger endvidere i regnskabet, at man fremadrettet jagter muligheder bredt i markedet.

"Dette gælder foruden detail også øvrige segmenter som industri, bageri og foodservice. Herudover vil der også fortsat være fokus på at tilpasse omkostningerne til de skærpede konkurrencevilkår," skrives der i beretningen.

Vil gå plantebaserede vej

Dragsbæk har gennem årene opkøbt en lang række virksomheder og ejer blandt andre den plantebaserede aktør Naturli Foods og den veganske isproducent Ismejeriet Thy. Og sidste år meldte Christian Munk, at selskabet kiggede endnu mere på mulighederne indenfor det plantebaserede område - også i forhold til opkøb.

Dragsbæk jagter nye opkøb af plantebaserede selskaber 

På baggrund af pandemiens solide greb i første del af 2021, forventer Dragsbæk et resultat før skat "på niveau med 2020, afhængig af hvordan året 2021 vil være påvirket af COVID-19, samt udviklingen i råvarepriser".

Ejerne af Dragsbæk kan på linje med de foregående år hente et udbytte i forretningen, idet udbyttet lander på godt 30 mio. kr. i 2020, mens det udgjorde 42 mio. kr. året før.

Dragsbæk høster overskud på 40 millioner – men eksport bliver smadret af corona 

Naturli-samarbejde fik ismagers salg til at eksplodere 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg