Mørbradproduktionen kører nu i døgndrift hos Danish Crown

Mens julen er højtid for and og flæskesteg stiger salget af dyre okseudskæringer voldsomt frem mod nytår. Derfor skruer Danish Crown op for produktionen på et jysk slagteri.
Foto: Klaus Gottfredsen/Ritzau Scanix
Foto: Klaus Gottfredsen/Ritzau Scanix

Nat og dag er taget i brug på Danish Crown-slagteriet i Sdr. Felding, så man kan følge den store efterspørgsel, som koncernen ser stige hen mod nytår.

"Det er meget fart på lige for tiden. Vi skærer rigtig mange mørbradbøffer til nytårsmenuen i varianter fra 120 gram til 560, og det hele skæres i hånden og vurderes af vores slagtere, så det kræver en stor indsats. Heldigvis så er vi en omstillingsparat fabrik, så selvom der er travlt, så kan vi følge med," siger Preben Holm Jensen, der er fabrikschef i Sdr. Felding, ifølge Danish Crown Beefs hjemmeside.

Som årsag til, at fabrikken lige nu har et nathold, fremhæves det, at mange udskæringer skal en tur i sous vide, og det foregår om natten.

Efter tilberedelsen i sous vide kan mørbradbøfferne sælges som en del af de mange færdige nytårsmenuer, da det blot skal varmes op og have stegeskorpe.

Udover de to hold, der arbejder nat og dag, bliver der på fabrikken brugt en del tid på rengøring. Fabrikken i Sdr. Felding kører for fuldt blus gennem hele december bortset fra juleaften.

Udfordret Beef-forretning mangler salg af dyre bøffer Chefkok:"Jeg ville ønske jeg kunne ændre madkulturen i Danmark" Skævt oksekødsmarked udfordrer Danish Crown 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter