Mens produktionen på slagterierne forløber planmæssigt, og sygdomsbilledet ikke for alvor har ændret sig, har markedet for okse- og kalvekød i Europa og Danmark bevæget sig ind i en ny virkelighed, skriver Danish Crown i en markedsberetning.
Danish Crown ramt på salget af premium-kød
Myndighedernes omfattende restriktioner i kampen mod corona betyder færre udsalgssteder for de dyre udskæringer, og det er ikke kun i restaurationsbilledet, at der mangler røde bøffer på tallerknen herhjemme og i udlandet.
"Salget af mørbrad, oksefilet, højreb og culotter er ramt af, at hoteller, restauranter, konferencecentre, forsamlingshuse, festlokaler og kulturtilbud ligger øde hen. Konfirmationer, bryllupper, seminarer, runde fødselsdage og nu påskefrokosten er blevet aflyst eller udsat på ubestemt tid, så selv om mange forbrugere bruger den ekstra tid hjemme til at lave god mad, så bliver der ikke solgt de samme mængder som normalt," udtaler Finn Klostermann, adm. direktør for Danish Crown Beef.