Skævt oksekødsmarked udfordrer Danish Crown

De omfattende restriktioner i kampen mod corona påvirker markeder for okse- og kalvekød over hele Europa, lyder meldingen fra Danish Crown.
Foto: PR / Danish Crown
Foto: PR / Danish Crown

Mens produktionen på slagterierne forløber planmæssigt, og sygdomsbilledet ikke for alvor har ændret sig, har markedet for okse- og kalvekød i Europa og Danmark bevæget sig ind i en ny virkelighed, skriver Danish Crown i en markedsberetning.

Danish Crown ramt på salget af premium-kød

Myndighedernes omfattende restriktioner i kampen mod corona betyder færre udsalgssteder for de dyre udskæringer, og det er ikke kun i restaurationsbilledet, at der mangler røde bøffer på tallerknen herhjemme og i udlandet.

"Salget af mørbrad, oksefilet, højreb og culotter er ramt af, at hoteller, restauranter, konferencecentre, forsamlingshuse, festlokaler og kulturtilbud ligger øde hen. Konfirmationer, bryllupper, seminarer, runde fødselsdage og nu påskefrokosten er blevet aflyst eller udsat på ubestemt tid, så selv om mange forbrugere bruger den ekstra tid hjemme til at lave god mad, så bliver der ikke solgt de samme mængder som normalt," udtaler Finn Klostermann, adm. direktør for Danish Crown Beef.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter