FødevareWatch

Officielt: Nye restriktioner rammer 38 danske kommuner

Statsminister Mette Frederiksen har som ventet præsenteret en delvis nedlukning af 38 kommuner, der træder i kraft onsdag.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

I et forsøg på at kommet et forventet stort smittetryk hen over julen i møde har regeringen med statsminister Mette Frederiksen i front fremlagt de seneste restriktioner, der kommer til at gælde fra onsdag og frem til 3. januar.

"Det bliver en jul, der for mange bliver anderledes end normalt. Hvis smitten er for høj, når vi går ind i juleferien, risikerer vi, at epidemien løber løbsk. Derfor har vi valgt at forlænge de restriktioner, som vil udløbe de kommende uger.

Nedlukningerne kommer til at raamme 38 kommunerm og det inkluderer alle kommuner i Region Hovedstaden undtagen Bornholm, flere kommuner på Sjælland samt Aarhus og Odense.

Forsamlingsforbuddet på ti personer fastholdes, og man bør privat højst samles ti personer.

De landsdækkende restriktioner og opfordringer kommer til at gælde frem til udgangen af februar. Det gælder forsamlingsforbuddet, krav om mundbind og hjemmearbejde.

Restaurationer og barer skal lukke for servering. Det vil stadig være muligt at sælge takeaway.

De berørte erhverv vil "selvfølgelig" blive omfattet af hjælpepakker, siger Mette Frederiksen.

Skoleelever fra 5. klasse og opefter skal sendes hjem fra onsdag på grund af stigende corona-smitte. Elever i daginstitutioner og elever i 0. til 4. klasse kan fortsætte fremmødet, siger statsminister Mette Frederiksen.

Elever på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser sendes hjem og skal undervises digitalt.

Indendørs idræt som eksempelvis idrætshaller, svømmehaller og fitnesscentre skal lukke i 38 kommuner fra onsdag 9. december og foreløbigt frem til 3. januar 2021.

De berørte kommuner er: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Halsnæs, Gribskov, Greve, Glostrup, Gladsaxe, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

Status på coronasituationen i Danmark er, at der er registreret 2046 nye smittede det seneste døgn, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemødet.

Medie: Støttepartier klar til at lukke barer midlertidigt

Mette Frederiksen varsler delvis nedlukning flere steder

Topøkonom om anden coronabølge: Betal barer og restauranter for at holde lukket 

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier