Flammen-direktør: Hvis der skal flere restriktioner på banen, bør de gælde for alle

Med risiko for flere coronatiltag på vej er det på tide, at restriktionsbyrderne fordeles lidt ud, lyder argumentet hos Restaurant Flammen. Folk kæmper allerede for at navigere i de nuværende restriktioner, siger Piet Klein.
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

Hvis danskerne skal rammes af nye coronarestriktioner, er det på tide, at de går restaurationsbranchen forbi.

Sådan lyder meldingen fra adm. direktør hos Restaurant Flammen, Piet Klein, torsdag morgen.

"For os vil det være en yderligere udfordring, hvis vi ender med at få pålagt endnu flere restriktioner, for vi er den sidste tid blevet pålagt restriktioner med både at skulle lukke klokken 22 og mundbindskrav. De gør det allerede hårdt for os," siger Piet Klein og uddyber:

"Folk kæmper allerede alt, hvad de overhovedet kan for at navigere i de nuværende restriktioner."

Direktøren understreger, at virksomheden gør alt, hvad man kan for at holde smittesituationen nede. Samtidig har kæden sat gang i nye forretningsben, som skal få koncernen gennem krisen. Med andre ord er man ved at "udvikle frem for afvikle", som direktøren formulerer det.

"Men hvis man skal pålægge yderligere restriktioner, vil jeg bifalde, at man pålægger alle de samme restriktioner. Man kan sige, at hvis der skal bruges masker andre steder i det offentlige rum, bliver det måske en mere gængs ting for danskerne at bære mundbind," siger Piet Klein.

Pub-ejer: Pas på danskernes mentale sundhed i coronakrisen

Restriktioner under opsejling

Meldingen kommer efter, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) torsdag morgen gjorde det klart, at hvis ikke den danske smittekurve vender frem mod weekenden, kan der komme nye coronarestriktioner i spil.

"Det er de næste to-tre dage, der bliver afgørende. Jeg kommer ikke til at afvise nogen som helst skærpede restriktioner eller regler. Vi følger det tæt, og myndighederne har skruet op for beredskabet," siger Magnus Heunicke ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

"I Danmark er der en del debat om, hvorvidt vi ikke skal åbne mere op. Den forstår jeg godt. Rigtig mange af os drømmer om, at vi kan åbne mere op. Men den situation er vi slet ikke i," siger ministeren.

Ministeren uddyber, at den styrkede bekymring bl.a. kommer på baggrund af, at flere europæiske lande over de seneste uger har skruet væsentligt op for tiltag for at mindske smittespredningen.

Ifølge Ritzau vil styrkede restriktioner herhjemme i første omgang kunne indebære en øget brug af mundbind samt en stramning af det nuværende forsamlingsforbud. I dag sætter forbuddet en øvre grænse for forsamlinger på 50 personer. Tidligere under pandemien har restriktionerne dog sat en grænse på helt ned til ti personer.

Nedlukningsbølge ruller ind over Europa 

Torsdag ønsker ministeren dog ikke at sætte tal på, hvilket scenarie befolkningen og erhvervslivet skal forholde sig til.

Både krav til mundbind og forsamlingsforbud har allerede ad flere omgange givet problemer for både den danske nattelivsbranche og landets restauranter.

Her har brancheorganisationen Dansk Erhverv tidligere på ugen anslået at op mod 20.000 jobs potentielt kan være i farezonen, hvis det nuværende pandemipres på branchen fortsætter.

Kæder har allerede mærket lukninger

Coronapresset har også allerede fået konsekvenser hos flere af landets restaurationskæder. Her har bl.a. Dalle Valle og Jensens Bøfhus været ude i massefyringer, hvor bøf-kæden tidligere på måneden også har måtte varsle den midlertidige nedlukning af to restauranter.

Hos Restaurant Flammen lyder meldingen, at man ikke på nuværende tidspunkt vil være nødt til at lukke dørene. Kæden er selvfølgelig ramt af restriktionerne, siger Piet Klein.

Men det som primært mangler, er en plan.

"Lige nu bliver vi også ramt af den frygt, som skabes gang på gang, når der kommer restriktioner, men uden at regeringen har en langsigtet plan, som vi kan forholde os til," siger direktøren og tilføjer:

"Hver gang bliver danskerne lidt nervøse og tænker: Okay, vi skal passe på de næste 14 dage. Så er det dem, der er farlige – så må vi hellere passe på med, hvad vi gør, så vi må nok også hellere lade være med at gå på restaurant."

"For os gælder det stadig om at få en langsigtet plan og få at vide, hvad vi kan forvente frem for de små advarsler ala, "om tre dage sker der måske noget, hvis smittetallenene ikke daler"," afslutter Piet Klein.

Sundhedsminister varsler skrappere tiltag 

Restaurantkæde har fremrykket nye koncepter under corona 

Virksomheder og organisationer efterlyser klar corona-plan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter