Teknologiske stormskridt vil betyde, at verden ikke kommer til at mangle fødevarer i fremtiden trods et hurtigt voksende befolkningstal.
Det mener erhvervsmanden Lars Tvede, der fremfører synspunktet i sin blog på Børsen.
"Hvis alle landbrugslande var lige så effektive, som f.eks. Danmark og USA er i dag, kunne vi reducere verdens landbrugsarealer med ca. 85 pct. Det ville frigøre gigantiske arealer til naturparker, ligesom vi ville få plads til lidt hygge- og økologisk landbrug hist og her, selvom dette optager langt mere plads pr. produceret enhed," skriver Lars Tvede, der er medejer af venturefonden Nordic Eye.
Han fremhæver forskellige nye teknologier, der kan gøre fødevareproduktionen mere effektiv som eksempelvis genteknolgogien Crispr, "cultured meat" og vertical farming.
(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch).
Grøntsager dyrket vertikalt skal give fødevarebranchen et løft Spådom: Størstedelen af kødforbruget kan i 2040 komme fra kødalternativer Lars Seier forudser at størstedelen af verdens fødevarer vil blive fremstillet i laboratorie