FødevareWatch

Grøntsager dyrket vertikalt skal give fødevarebranchen et løft

Landbrugs- og fødevarebranchen trænger til et teknologisk spark, hvis den skal forny sig selv. Vertical farming er en af fremtidens løsninger på verdens fødevareproblemer, mener DI Fødevarer.

Hos Nextfood gror planterne op ad i etager som i denne "reol". Foto: Nextfood

Forestil dig en væg af salater og krydderurter i forskellige farver, dufte og smage, hvorfra det grønne, du skal bruge i din aftensmad, er plukket direkte. Det er målet for blandt andet NextFood og Plenty, der dyrker grønt og urter vertikalt.

For Plenty, der er et amerikansk selskab, betyder det, at hele vægge er fyldt fra gulv til loft med grønne salatblade, som medarbejderne plukker, og det sælges i supermarkederne.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier