FødevareWatch

Regeringens støttepartier vil hæve andelen af medarbejderejede virksomheder

Som alternativ til at sælge danske virksomheder bør der være bedre idé i at lade medarbejderne få del i ejerskabet af virksomheder, mener de røde partier og Radikale Venstre i Folketinget. Regeringen er positiv.

Detailkoncernen Coop er en af de danske virksomheder, hvor de ansatte allerede i dag har medarbejderaktier. Foto: Niels Hougaard/Ritzau Scanpix

Flere danskere skal eje de virksomheder, de arbejder i. Det mener i hvert fald Radikale Venstre og de røde støttepartier til regeringen, ifølge Finans.dk.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er positiv overfor ideen om at fremme de medarbejderejede virksomheder ved f.eks. at give dem fortrinsstilling ved offentligt udbud og skattefordele, som SF og Enhedslisten foreslår det.

Ifølge erhvervsordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) har flere undersøgelser vist, at demokratisk ejede virksomheder klarede sig bedre igennem finanskrisen, er mere produktive og aflønner bedre.

"Det er ikke ud fra en socialistisk doktrin om at overtage produktionsmidlerne, men medarbejderejede virksomheder klarer sig tit bedre, og det kan være et rigtig godt alternativ til at sælge til en kapitalfond og bevare virksomheder på danske hænder. F.eks. i forbindelse med et generationsskifte," siger hun til Finans.dk.

Henrik Sass skal være kapitalfondschef

Danske virksomheder opkøbes i stigende grad af udlandet

Kapitalfond hiver endnu et stort fiskeselskab i nettet

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier