FødevareWatch

Danske virksomheder opkøbes i stigende grad af udlandet

Stabilt miljø og lave renter gør de danske virksomheder til attraktive køb for udenlandske investorer.

Danske virksomheder opkøbes af udenlandske investorer i rekordhøjt tempo. Det skriver Berlingske Business.

Det er et stabilt miljø og lave renter, som gør de danske virksomheder til attraktive køb.

Antallet af udenlandske opkøb af danske virksomheder er i første halvdel af 2019 steget med 39 pct. i forhold til sidste halvdel af 2018.

Ifølge Andreas von Buchwald, der er direktør i Nordic Knowledge Partners, skyldes tendensen blandt andet uro på det globale marked.

"Blandt andet spiller brexit en rolle. Mange, der ellers ville investere i England, kigger i stedet mod Nordeuropa," siger Andreas von Buchwald til Berlingske Business.

Han tilføjer:

"Derudover er mange af virksomhederne attraktive, fordi de til en vis grad går fri af handelskrigen mellem USA og Kina."

Danmark udgør et stabilt miljø med gennemsigtig lovgivning og uden store politiske udsving, forklarer han og tilføjer, at de meget lave renter gør det billigt at finansiere opkøb.

Antallet af virksomhedshandler er i første halvår af 2019 nået op på 129, hvilket er 10 pct. flere end i sidste halvår af 2018.

De danske kapitalfonde har i modsætning til de udenlandske foretaget færre opkøb.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier