FødevareWatch

Chr Hansen når ikke helt på højde med analytikernes estimater i andet kvartal

Den danske ingredienskoncern Chr. Hansen kommer ud af andet kvartal med en organisk vækst inden for kulturdivisionen på 11 pct., mens farvedivisionen og sundhedsdivision rammer lavere end forventet. Koncernen fastholder forventningerne for 2018/19.

Chr. Hansen holder fast i sine forventninger til regnskabsåret 2018/2019 i regnskabet for andet kvartal, der er offentliggjort onsdag morgen.

Dermed regner ingredienskoncernen stadig med at ramme en organisk salgsvækst på mellem 9 og 11 pct. og en driftsmargin, EBIT-margin, på omkring 29,5 pct., som var niveauet i 2017/18.

Koncernen venter desuden frie pengestrømme på samme niveau som sidste regnskabsår, hvor de udgjorde 196 mio. euro.

For divisionen Food Cultures & Enzymes venter den organiske vækst at vokse over det langsigtede mål på 7-8 pct, for Health & Nutrition ventes væksten at være på 10 pct. eller over, mens forventningerne til den organiske vækst i Natural Colors dæmpes til 5-7 pct. fra 6-9 pct.

"Vi fortsatte det solide momentum med Food Cultures & Enzymes, der leverede en stærk organisk vækst med et stigende volumen i andet kvartal, hvilket var i overensstemmelse med vores forventninger. I slutningen af andet kvartal lancerede vi CHY-MAX® Supreme, et innovativt enzym, der hæver standarden for, hvad osteproducenter kan forvente af koaguleringsmidler," udtaler Mauricio Graber, adm. direktør, i en pressemeddelelse.

Kulturdivisionen leverer næsten den ventede fremgang

Chr. Hansens største division, Food Cultures & Enzymes, opnåede i andet kvartal af 2018/19 en omsætning på 166 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 53,3 mio. euro.

Divisionen, som blandt andet sælger enzymer og kulturer til mejeriindustrien, klarede sig dermed marginalt svagere end ventet, da analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Chr. Hansen havde regnet med en omsætning på 168 mio. euro og et primært driftsresultat på 54 mio. euro.

Omsætningen i Food Cultures & Enzymes voksede fra 153,7 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, hvor divisionens driftsoverskud lød på 47,6 mio. euro.

EBIT-marginen i kulturdivisionen endte i kvartalet på 32,1 pct. Det var akkurat som ventet blandt analytikerne. I samme periode for et år siden var overskudsgraden på 31,0 pct.

Organisk var divisionens vækst på 11 pct. i kvartalet mod forventningen om 10,4 pct. og en organisk vækst på 12,0 pct. i kvartalet 2017/18.

Farvedivision rammer lidt under forventningerne

Chr. Hansens farvedivision, Natural Colors, klarede sig lidt under forventningerne i regnskabsårets andet kvartal.

Omsætningen steg til 55,2 mio. euro, mens det primære driftsresultat (EBIT) steg til 6 mio. euro i divisionen, der producerer naturlige farvestoffer til fødevareindustrien.

Til sammenligning var der blandt analytikere ifølge et estimat indsamlet af Chr. Hansen ventet en omsætning på 56 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 6,0 mio. euro.

I samme periode for et år siden lød omsætningen på 52,8 mio. euro, hvilket blev vekslet til et driftsresultat på 5,0 mio. euro.

EBIT-marginen i Natural Colors var på 11 pct. Analytikerne havde set en overskudsgrad på 10,9 pct. I andet kvartal for et år siden var EBIT-marginen 9,5 pct.

Den organiske vækst lå på 5 pct. i kvartalet. Her havde analytikerne ventet 7,1 pct. mod 4 pct. i samme kvartal året før.

Sundhedsdivision rammer lidt lavere end ventet

Chr. Hansens sundhedsdivision, Health & Nutrition, landede i andet kvartal af regnskabsåret 2018/19 en omsætning på 62,5 mio. euro og et driftsresultat, EBIT, før særlige poster på 19,3 mio. euro.

Divisionen klarede sig dermed lidt ringere end ventet, da analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Chr. Hansen selv havde set en omsætning på 65 mio. euro og et driftsresultat på 21 mio. euro i divisionen.

Omsætningen i Health & Nutrition, der blandt andet producerer probiotika til både mennesker og dyr, var på 57,2 mio. euro i andet kvartal sidste år, hvor driftsresultatet landede på 18,6 mio. euro.

EBIT-marginen i Health & Nutrition var på 31 pct. mod analytikerforventningen om en overskudsgrad på 32,7 pct. og 32,5 pct. i andet kvartal for et år siden.

Divisionens organiske vækst ramte 6 pct. i kvartalet, mens analytikerne havde ventet 12,8 pct. Divisionen havde en vækst på 7 pct. i samme periode for et år siden.

Når generelt ikke analytikernes forventnigner

Chr. Hansen nåede ikke helt på højde med analytikerforventningerne i andet kvartal af sit skæve regnskabsår 2018/19.

Omsætningen i kvartalet landede på 283,7 mio. euro, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 78,8 mio. euro, fremgår det af regnskabet onsdag morgen.

Til sammenligning havde analytikerne set frem til en omsætning på 288 mio. euro og et EBIT før særlige poster på 81 mio. euro, viser estimater indsamlet af selskabet selv.

I samme periode året før var omsætningen på 263,7 mio. euro, og der var et overskud på driften på 71,2 mio. euro.

Den organiske vækst var i kvartalet på 8 pct. mod konsensus om en organisk vækst på 10,3 pct. I andet kvartal 2017/18 var den organiske vækst på 9 pct.

EBIT-marginen før særlige poster landede på 27,8 pct. mod konsensus om 28,1 pct. og en margin på 27,0 pct. for et år siden.

Overskuddet efter skat lød på 58 mio. euro mod 51,1 mio. euro i andet kvartal 2017/18. Der var ventet 59 mio. euro

Chr Hansen kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed 

Chr. Hansen skruer op for sats på planter og farma 

Chr Hansens direktør fremhæver salget af oste- og kødkulturer

Topchef for milliardforretning: Plantebaserede fødevarer er en stor mulighed for nye partnerskaber 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier