FødevareWatch

Analytiker: Organisk vækst vil være i fokus ved Chr Hansens halvårsregnskab

Ingredienskæmpen kommer med regnskab onsdag, og her vil den organiske vækst være i fokus.

Foto: PR/Chr. Hansen

Særligt én post vil tiltrække sig opmærksomhed hos Chr. Hansen, når ingredienskoncernen onsdag offentliggør sine tal for andet kvartal af det skæve regnskabsår 2018/19.

Den organiske vækst er således i højsædet hos Chr. Hansen, der laver kulturer og bakterier til mejeriindustrien. Det vurderer James Targett, der er analytiker hos tyske Berenberg.

"Der er fokus på organiske vækst - specielt i Food Cultures & Enzymes (den største division, red.), og hvorvidt produkterne i Bioprotection vil komme op i gear igen efter at have været bløde i første kvartal," vurderer han.

"Derudover er der også fokus på, om marginerne er stærkere, end de var i første kvartal. Jeg vil se efter, om den organiske vækst og marginerne viser tegn på forbedring," siger Berenberg-analytikeren.

I første kvartal af regnskabsåret lød den organiske vækst i Chr. Hansen på 10 pct., hvilket var på linje med analytikernes forventninger. EBIT-marginen før særlige poster endte på 26,1 pct., hvilket var lidt under forventningen på 26,6 pct.

"Der var nogle forskellige engangspåvirkninger i første kvartal, som ikke ventes at gentage sig. Så medmindre der kommer noget andet op, så skulle marginerne gerne være bedre i andet kvartal end i første," mener James Targett.

For andet kvartal ventes en organisk vækst på 10,3 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på 28,1 pct., viser estimater indsamlet af selskabet selv.

Forventninger ventes ikke ændret

Blandt analytikerne lyder konsensusestimatet på, at Chr. Hansens omsætning vokser til 288 mio. euro fra 263,7 mio. euro i andet kvartal 2017/18. Ifølge James Targett kan et par ting risikere at få indflydelse på toplinjen.

"Hvis du har et par kunder, som udskyder deres ordrer inden for Bioprotection, kan det få en effekt i andet kvartal," vurderer han.

I første kvartal af regnskabsåret skuffede Chr. Hansens omsætning i kulturdivisionen, som Bioprotection hører ind under, analytikerne. Den endte på 161 mio. euro, hvor der blandt analytikerne var ventet 167 mio. euro.

For andet kvartal lyder konsensus på 168 mio. euro. Samme kvartal året forinden var omsætningen her 153,7 mio. euro.

Også farvedivisionen, hvor konsensus lyder på en omsætning på 56 mio. euro mod 52,8 mio. euro året forinden, kan få en effekt på resultaterne, vurderer James Targett.

"I Natural Colors har nogle af priserne været faldende – hvis de falder mere, end hvad det tidligere har været forventet, kan det også have en betydning," lyder det fra Berenberg-analytikeren.

For helåret forventer Chr. Hansen en organisk vækst i omsætningen på 9-11 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på omkring 29,5 pct. James Targett forventer ikke, at disse forventninger bliver ændret ved onsdagens regnskabsaflæggelse.

Tabel over analytikernes forventninger til Chr. Hansens regnskab for andet kvartal 2018/19:

Regnskabet offentliggøres onsdag den 3. april klokken 8.00.

/ritzau/FINANS

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier