FødevareWatch

Fødevaredanmark: Det lysner i sag om fyringer af unge slagteriarbejdere

Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er klar på at lempe arbejdsmiljøreglerne, så unge kan fastholde deres fritidsjob i bl.a. slagterbutikkerne.

Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix

Flere slagterbutikker følte sig i september 2018 nødsaget til at fyre ungarbejdere efter besøg fra Arbejdstilsynet.

Her oplevede flere slagterier - bl.a. Slagter Bo ved Silkeborg og Slagter Schmelling i Gilleleje - at Arbejdstilsynet ikke accepterer, at unge i deres fritidsjob gør rent i nærheden af maskiner, som potentielt kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Heller ikke selv om maskinerne er slukkede.

Efter kritik fra Fødevaredanmark, der blandt andet er brancheorganisation for 700 små og mellemstore fødevarevirksomheder, herunder slagtermestrene, meddelte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i november, at han vil kigge på reglerne.

Torsdag afholdt Troels Lund Poulsen et møde om emnet, hvor en række organisationer samt ordførere for Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti deltog.

Ifølge Fødevaredanmark var der steming for at justere reglerne, og organisationen vurderer derfor, at unge snart igen kan sende en jobansøgning til den lokale slagtermester eller det lokale supermarked.  

"Det er glædeligt, at alle er fuldstændig enige om, at det ikke må være en til tider absurd håndhævelse af nogle arbejdsmiljøregler, der hindrer unge i at få et fritidsjob, og derfor er der også bred enighed om, at der skal gøres noget ved de nuværende regler," siger Leif Wilson Laustsen, formand for Fødevaredanmark, i en pressemeddelelse. Han henviser til, at der har været eksempler på sager, hvor Arbejdstilsynet har slået ned på, at unge betjente en opvaskemaskine.

Minister går ind i sag om fyringer af unge slagteriarbejdere

Organisation: Arbejdsmiljøregler hæmmer elevmuligheder i slagterfaget

Danske Slagtermestre stævner Margrethe Vestager for inhabilitet

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier