FødevareWatch

Organisation: Arbejdsmiljøregler hæmmer elevmuligheder i slagterfaget

Fødevaredanmark mener på vegne af organisationens slagtere, at de gældende arbejdsmiljøregler ødelægger elevtilgangen til faget, og ude i butikkerne er man ligesom hos Coop gået i gang med at reducere antallet af ungarbejdere.

Foto: Anders Birch/POLFOTO/arkiv

Med afsæt i de gældende arbejdsmiljøregler, som slagterne ifølge Fødevaredanmark ikke tøver med at kalde hysteriske, kalder interesseorganisationen den "rigide håndhævelse af arbejdsmiljøreglerne" for "fuldstændig undergravende for den fødekæde af nye elever, som eksempelvis slagterbutikkerne er afhængig af."

I en meddelse fra Fødevaredanmark fremhæver man eksempler fra en slagter i Silkeborg, der for nyligt fik besøg af en repræsentant fra Arbejdstilsynet, som på stedet udstedte et strakspåbud mod at have fire unge på 16 år ansat i eftermiddagsjob. Årsagen var angiveligt, at de arbejdede i nærheden af maskiner, som ifølge Arbejdstilsynet udgjorde en sikkerhedsrisiko. Det til trods for, at maskinerne altid er slukkede om eftermiddagen, skriver organisationen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier