FødevareWatch

Branchen bakker op om ny restaurationslov

Regeringen har fået behandlet en ny restaurationslov i Folketinget, der bla. gør det lovligt for unge under 18 år at serverer alkohol. Lovforslaget har fuld opbakning i Horesta.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau

Regeringen har fået dens lovforslag om en ny restaurationslov behandlet i Folketinget, hvor den har flertal med støtte fra Dansk folkeparti.

Forslaget gør det f.eks. muligt at ansætte personer under 18 år til serveringsarbejde. Det har hidtil været forbudt at hyre folk under 18 år i lokaler, hvor der foregår udskænkning af alkohol.

Den nye lov har fuld opbakning fra interesseorganisationen Horesta, der repræsenterer omkring 1.800 virksomheder indenfor restaurations-, hotel- og turisterhvervet.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

"Hotel-, restaurant- og turisterhvervet har en lang tradition for at introducere unge til arbejdsmarkedet, og vi ser det helt naturligt, at unge også kan være beskæftiget med opgaver i vores caféer og restauranter," siger Horestas direktør, Katia K. Østergaard, i en pressemeddelelse.

Lovforslaget har dog mødt kritik fra flere af folketingets partier, herunder SF. Til Jydskevestkysten udtaler erhvervsordfører i SF, Lisbeth Bech Poulsen.

"Bare fordi en restauratør ikke vil betale voksenlønninger til voksne mennesker, så skal man ikke sætte ungarbejdere til at sælge hård spiritus. Nu har vi i gennem et århundrede eller mere prøvet at forbedre arbejdsbetingelserne for særligt de unge, som er udsatte, og så er det altså en helt urimelig situation at sætte en 15-årig til at lange tequilashot over baren. Det må voksne over 18 år tage sig af," siger hun til avisen.

Topledelse suspenderet på Hotel-og Restaurantskolen

Coop mister momentum og mere end halverer overskuddet

Gastronomi og madkvalitet skal trække dansk vækst

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier