Minister går ind i sag om fyringer af unge slagteriarbejdere

Erhvervsorganisationen Fødevaredanmark er optimistisk efter et møde med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om en lempelse af arbejdsmiljøreglerne, så unge kan fastholde deres fritidsjob i bl.a. slagterbutikkerne.
Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix

Flere slagterbutikker følte sig i september nødsaget til at fyre ungarbejdere efter besøg fra Arbejdstilsynet.

Her oplevede flere slagterier - bl.a. Slagter Bo ved Silkeborg og Slagter Schmelling i Gilleleje - at Arbejdstilsynet ikke accepterer, at unge i deres fritidsjob gør rent i nærheden af maskiner, som potentielt kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Heller ikke selv om maskinerne er slukkede.

Nu vil beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) kigge på reglerne efter et møde med Fødevaredanmark, der blandt andet er brancheorganisation for 700 små og mellemstore fødevarevirksomheder, herunder slagtermestrene og fiskehandlerne.

"Ministeren var, som vi også forventede, åben for at gøre noget ved problematikken. Derfor tror vi på, at der nu vil ske en lempelse af arbejdsmiljøreglerne, så de mange unge, der er glade for at have et eftermiddagsjob, ikke skal afskediges," siger Leif Wilson Laustsen, formand for Fødevaredanmark, i en pressemeddelelse.

Leif Wilson Laustsen anbefaler ministeren at skele til det nye Fødevareforlig 4 i udarbejdelsen af nye rammer for Arbejdstilsynet.  

"Da alle Folketingets partier for nylig indgik et nyt forlig om fødevarekontrollen, blev der taget et stort skidt i retning af en ny og sund tilgang til virksomhederne. Nu har fødevarekontrollen mere fået karakter af virksomhedernes samarbejdspartner, der skal komme dem i møde med åbenhed og tillid, med mindre noget tyder på, at de bevidst omgår reglerne. Så skal der til gengæld slås hårdt ned. Jeg ser gerne, at Arbejdstilsynet tager ved lære, så deres funktion bliver mere rådgivende og samarbejdende, og de derved bidrager til at finde løsninger, der f.eks. kan fastholde ungarbejderne," siger Leif Wilson Laustsen.

Organisation: Arbejdsmiljøregler hæmmer elevmuligheder i slagterfaget

Coops hovedkvarter reducerer antallet af ansatte

Nye tal: Unge under 15 år arbejder med alkohol i stor stil

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også