FødevareWatch

Torsdag åbner Lagkagehuset på Manhattan

Efter nogle måneders bakseri med det lokale bureaukrati slår Lagkagehuset torsdag dørene op til sin første amerikanske butik, som samtidig er nummer 100 i kæden.

Foto: Thomas Mørch

Under navnet Ole & Steen åbner Danish Bakery-koncernen, der står bag Lagkagehuset i Danmark, torsdag sin første butik i USA, skriver Berlingske.

Butikken, der åbner nogle måneder senere end oprindeligt planlagt, kommer til at ligge på Union Square på Manhattan, og den repræsentere et vigtig næste skridt i danskernes strategi om indtage det store land på samme måde, som man har gjort det i Storbritannien, hvor der i dag findes 10 Ole & Steen-bagerbutikker.

"I New York tester vi den strategi, som skal gælde for hele USA. Vi har valgt New York, fordi vi tror, at det er det sværeste marked at komme ind på. Så hvis vi kan klare os der, kan vi klare os alle steder," siger selskabets adm. direktør, Jesper Friis, til avisen.

Lagkagehuset, der har været ejet af stifterne Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, har i dag den nordiske kapitalfond Nordic Capital som majoritetsejere, og koncernen omsatte i 2017 for 781 mio. kr. I Danmark er der i dag 89 bagerier.

Lagkagehuset får kritik for at ændre populært rugbrøds opskrift

Stor aktivitet i bagerbranchen i 2018

Her er de tre årsager til det store minus i Emmerys

Han blev millionær på brød: Nu satser Skallebæk på kaffe og studieboliger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier